У Києві затримали злочинця, який причетний до розбою у Житомирі

23.05 23:21    
Наприкінці лютого до поліції звернувся громадянин Грузії із повідомленням про вчинення відносно нього розбійного нападу. Чоловікові завдали тілесних ушкоджень, відібрали значну суму грошей та вивезли з Житомира і залишили між селами у Коростишівському районі. Оперативники карного розшуку, встановивши особи нападників, затримали одного з них у столиці.

Потерпілий, оговтавшись від отриманих травм, дійшов до крайньої оселі села Колодязьок і попросив про допомогу. Чоловікові викликали «швидку» та повідомили про подію до Коростишівського відділу поліції.

Згодом медики діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій грудної клітки, садна та гематоми. Чоловік ще кілька тижнів перебував на стаціонарному лікуванні.

Поліцейським він розповів, що того дня їхав з Києва до Житомира. У маршрутному автобусі познайомився із земляком, який запросив його на гостини. Чоловіки кілька годин «відмічали» зустріч за місцем проживання нового товариша, а потім продовжили свято у кількох розважальних закладах обласного центру, де до них приєднались й інші відпочивальники.

В якийсь момент між чоловіками виникла незгода чи то через надміру вжитого алкоголю, чи з якихось інших мотивів, але земляк викликав таксі і потерпілого нові «друзі» всадили в автомобіль, вирушивши разом з ним. Їх суперечка продовжилась за містом, де потерпілого побили, а потім відібрали наявних 500 доларів США. Безпорадного залишили у полі між селами Малі Кошарища та Колодязьки Коростишівського району.

Як розповів заступник начальника ГУНП в Житомирській області Юрій Крошко, розшуківці провели низку заходів, аби встановити всіх дійових осіб того вечора. У результаті вдалося вийти на підозрюваного 56-річного уродженця Грузії, який тимчасово знаходився у м. Житомирі. Чоловік лише на початку лютого звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за розбій. Саме він і був тим випадковим знайомим, який підсів уранці до потерпілого у маршрутному таксі, а увечері - відібрав гроші.

Нині йому оголошено про підозру у вчиненні ще одного нападу та взято під варту. Відповідно до санкції статті (ч.2 ст. 187 ККУ) чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з конфіскацією майна. Триває подальше досудове розслідування, у рамках якого встановлюється місце знаходження іншого учасника події.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:45
БЕБ у Києві викрило незаконне казино під прикриттям спо ...
Вчора 23:45
За два роки війни проректор державного університету отр ...
Вчора 23:43
23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з ...
Вчора 23:43
На 24 квітня: через негоду на Хмельниччині знеструмлено ...
Вчора 23:39
Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потр ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення