Андрій Курінський: лісгоспи Житомирщини сплатили за півроку понад 248 мільйонів гривень податків та зборів

Андрій Курінський: лісгоспи Житомирщини сплатили за півроку понад 248 мільйонів гривень податків та зборів

18.07 12:24    
Державні лісогосподарські підприємства, що належать до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства за півроку сплатили у бюджети сільських та селищних рад області майже 21 мільйон гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (податок від заготовленої деревини). Понад 25 мільйонів гривень отримав обласний бюджет, ще майже 28 мільйонів – державний бюджет.

«Це наша відповідь усім скептикам, котрі, побачивши лісовоз, навантажений деревиною або й просто лісосіку, волають, що лісівники нищать ліси і набивають собі кишені, - каже начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. – Ми аж ніяк не проти того, щоб громадськість цікавилася життям наших лісогосподарських підприємств, брала участь у вирішенні проблемних питань, пов’язаних з їх діяльністю. Зрештою, врахування інтересів місцевого населення в процесі користування лісовими ресурсами є однією з вимог сертифікації лісгоспів, яку до кінця цього року планують пройти всі підприємства управління. Однак найчастіше участь громадськості зводиться лише до голослівних звинувачень.

Це гірка правда, але так складається, що громадськість сьогодні не виявляє бажання взяти участь у нічному рейді з охорони лісу, коли лісівникам доводиться зупиняти знахабнілих та нерідко озброєних крадіїв лісу, які таранять автомобілі лісової охорони, б'ють, палять, застосовують грубу фізичну силу до самих лісових охоронців.

Не бачимо ми і бажаючих боротися із пожежами у лісі, які в більшості випадків виникають з вини населення: коли через необережність, а коли і через навмисні підпали. Думаю, пересічний громадянин навіть не уявляє, як це: гасити пожежу в лісі у спеку 40°, коли полум'я в ріст людини і поширюється фактично миттєво? А лісівники стикаються з цим мало не щодня, часто наражаючи себе на небезпеку.

Лісівники чекають від громадськості і в цих напрямках такої ж активності, як, скажімо, в питаннях перевірок законності проведення рубок. Це дуже добре, що всіх хвилює питання рубок лісу, але ж не можна не брати до уваги іншу сторону цього питання. За І півріччя цього року Житомирський лісгосп сплатив за користування лісовими ресурсами громадам 23-ьох сільських рад Житомирського району 1,7 мільйона гривень, Малинський лісгосп 12 сільським радам Малинського району – понад 2 мільйони, Радомишльський лісгосп сільським радам свого району – 2,2 мільйони, Народицький спецлісгосп сільським радам Народицького району – 1,9 мільйона гривень, села Овруцького району від трьох державних лісгоспів отримали за півроку 2,4 мільйони гривень. В багатьох випадках державні лісогосподарські підприємства – єдині бюджетоутворюючі підприємства в районі.

Всього ж за І півріччя поточного року лісгоспи управління сплатили податків та зборів понад 248 мільйонів гривень. З поміж іншого – понад 65 мільйонів гривень єдиного соціального внеску та 4,3 мільйона гривень військового збору. »

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення