На Житомирщині викрито та покарано депутатів-подружжя, які займалися корупцією

На Житомирщині викрито та покарано депутатів-подружжя, які займалися корупцією

15.12 09:06    
За принципової позиції прокуратури постановами суду двох депутатів – чоловіка і дружину сільської ради, що в Ємільчинському районі, визнано винними у скоєнні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів) та оштрафовано кожного на суму 3400 грн.

Про це повідомив прокурор прокуратури області з питань організації діяльності у сфері протидії та запобігання корупції Олександр Сичук.

«Судом встановлено, що сім’я депутатів – головний лікар-епізоотолог та секретар сільської ради - неправомірно проголосували на сесії сільської ради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення для себе (дружини) двох земельних ділянок загальною площею 0, 58 га для ведення особистого селянського господарства та обслуговування житлового будинку. Зокрема, у порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомили завчасно сесію ради про реальний конфлікт інтересів – про те, що вони, як сімейне подружжя, мають приватний інтерес у вирішенні зазначеного питання», - уточнив Олександр Сичук.

Прокурор додав, що практика у сфері протидії правопорушенням, пов’язаних з корупцією, свідчить про те, що найчастіше порушення законодавства щодо врегулювання реального конфлікту інтересів допускають депутати місцевих рад під час роботи сесій. Вирішення земельних та бюджетних питань віднесене саме до компетенції сесій органів місцевого самоврядування.

«Найчастіше депутатами вчиняються правопорушення, пов’язані з корупцією, через ігнорування ними вимог Законів України «Про запобігання корупції», «Про місцеве самоврядування в Україні» є основною причиною вчинення ними правопорушень,», - назвав головні причини Олександр Сичук.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», депутати місцевих рад зобов’язані повідомляти не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли особа дізналася чи повинна була дізнатися про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів безпосереднього керівника, а у випадку перебування особи на посаді, яка не передбачає наявності у неї безпосереднього керівника, або в колегіальному органі - Національне агентство чи інший визначений законом орган або колегіальний орган, під час виконання повноважень у якому виник конфлікт інтересів, відповідно.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення