За перші дні нового року на пожежах в Житомирській області вже загинуло 11 осіб

За перші дні нового року на пожежах в Житомирській області вже загинуло 11 осіб

10.01 12:21    
Протягом 2017 року вогнеборцями Житомирщини вже ліквідовано 85 пожеж. На жаль, жертвами вогняної стихії стало 11 людей. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість загиблих більше на 8 осіб (в 2016 році загинуло 3 особи). Тривожна статистика змушує вогнеборців закликати населення не нехтувати правилами пожежної безпеки.

Останнім часом зросла кількість пожеж через порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання і пічного опалення, до інтенсивного використання якого мешканці в сільській місцевості стали повертатися через значне подорожчання газу та низьку платіжоспроможність.

Хочеться зазначити, що електроприлади та піч вважаються джерелами підвищеної небезпеки. Саме тому при їх експлуатації необхідно бути особливо обережними. Зокрема, може закінчитися плачевно застосовування для опалення приміщення нестандартного (саморобного) електронагрівального обладнання або перевантаження електромережі, коли в одну розетку вмикаються декілька потужних споживачів електроенергії. Взагалі, лягаючи спочивати чи вирушаючи з будинку, слід вимикати усі електроприлади, окрім хіба що холодильника.

Ще однією поширеною причиною пожежі є паління у ліжку, і, як привило, у стані алкогольного сп’яніння. 6 січня ця пагубна звичка призвела до загибелі на пожежі одразу двох людей. Трагедія сталася у с. Невирівка Хорошівського району. Під час гасіння пожежі всередині будинку, в одній із кімнат, на підлозі, бійці ДСНС виявили тіло 62-річного власника оселі без ознак життя. Пізніше під час розбирання обгорілих конструкцій у веранді, рятувальники виявили ще одне тіло 48-річного чоловіка. Фахівці припускають, що причиною загоряння стала саме необережність під час паління в ліжку власника будинку.

Також окремо хочеться звернутися до батьків. Не залишайте дітвору без нагляду та тримайте запальнички й сірники в недоступних для малечі місцях. В перший день нового року вже зафіксовано загибель на пожежі 1,5-річного хлопчика у с. Добринь Хорошівського району. А в с. Осівці Брусилівського району через забавки трирічного хлопчика із сірниками ледь не згоріла оселя. На щастя, цього разу батьки швидко виявили займання та викликали вогнеборців, які впорались із займанням. Малюк та ніхто із дорослих не постаждав.

Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення