Житомирські спецслужби та ГПУ викрили масштабні факти розкрадання майна ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України»

Житомирські спецслужби та ГПУ викрили масштабні факти розкрадання майна ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України»

11.01 20:49    
Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходи з метою викриття та притягнення до відповідальності осіб, які причетні до розкрадання майна ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Завдяки злагодженій спільній роботі прокурорів Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату та слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, за участі оперативного підрозділу Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України установлено причетність до заволодіння грошовими коштами на суму понад 15 млн грн, належних Публічному акціонерному товариству «Державна продовольчо-зернова корпорація України», керівника одного з фермерських господарств у Хмельницькій області.

У ході досудового розслідування встановлено, що керівник одного із селянсько-фермерських господарств придбав цей суб’єкт підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності та шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей заволодів грошовими коштами на суму 15,4 млн грн, перерахованих ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» за поставку зерна майбутнього урожаю.

За вказаними фактами 21.12.2016 підприємцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, тобто придбання суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).

09.01.2017 згаданого керівника юридичної особи затримано під час перетину державного кордону України, а у подальшому ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 10.01.2017 йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативним запобіжним заходом у вигляді застави, розмір якої становить понад 2,5 млн грн.

Наразі розслідування триває та вживаються заходи з виявлення співучасників цих злочинів, надання правової оцінки їх діям та притягнення до визначеної законом відповідальності.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення