На Житомирщині спостерігається зниження  рівня злочинності  серед неповнолітніх

На Житомирщині спостерігається зниження рівня злочинності серед неповнолітніх

10.07 15:23    
Прокуратурою Житомирської області цьогоріч забезпечено процесуальне керівництво у 125 кримінальних провадженнях стосовно неповнолітніх. До суду направлено 102 обвинувальні акти, з яких 5 - з угодами про примирення та про визнання винуватості, 3 – про звільнення неповнолітнього від кримінальної відповідальності.

Про це повідомила на зустрічі із журналістами начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Оксана Кайданович.

«Взагалі, в області спостерігається тенденція до зниження кількості кримінальних правопорушень, скоєних неповнолітніми. Зокрема, у 2017 році зареєстровано 105 фактів скоєння таких правопорушень, у той час, коли минулого року -117. Також відсутні факти незаконного затримання, обрання запобіжних заходів, притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх за злочини невеликої та середньої тяжкості», - уточнила Оксана Кайданович.

Керівник відділу наголосила, що до обрання запобіжних заходів неповнолітнім ювенальні прокурори підходять особливо виважено, орієнтуючи суд на обрання такого виду, як тримання під вартою, лише у виняткових випадках. На даний час у СІЗО Житомирської установи виконання покарань утримується 3 неповнолітніх (за аналогічний період минулого року утримувалось 8 осіб). Не допущено фактів незаконного поміщення неповнолітніх до таких установ.

Вона також зауважила, що питання додержання прав неповнолітніх під час перебування в установах виконання покарань перебувають на постійному контролі органів прокуратури.

«Під час перевірки, проведеної у слідчому ізоляторі Державної установи «Житомирська установа виконання покарань (№8)» встановлено порушення прав неповнолітніх ув’язнених на медичну допомогу, зокрема, проведення комплексних медичних оглядів, отримання обов’язкових профілактичних щеплень. За принципової позиції керівництва прокуратури області, за наслідками розгляду документа прокурорського реагування, тимчасово виконуючому обов’язки начальника медичної частини оголошено догану, поновлено права 6 неповнолітніх ув’язнених, - навела конкретні факти Оксана Кайданович.

Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області також додала, що за 5 місяців 2017 року задоволено 9 апеляційних скарг прокурорів. За ініціативою інших учасників процесу змінено один вирок у зв’язку із суворістю призначеного покарання неповнолітньому.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:37
Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному пе ...
Вчора 23:35
У Києві поліцейські встановлюють обставини ДТП, в якій ...
Вчора 23:31
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
Вчора 23:27
У Києві підрядник розчистив озеро у Деснянському районі ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення