В Пулинах відбулась підсумкова нарада обласної служби зайнятості за І півріччя 2017 року

В Пулинах відбулась підсумкова нарада обласної служби зайнятості за І півріччя 2017 року

17.07 15:26    
14 липня в Пулинах відбулась підсумкова нарада обласної служби зайнятості за І півріччя 2017 року. У зібранні взяли участь голова районної ради Анатолій Липко, заступники голови райдержадміністрації Георгій Андрійчук і Світлана Трохименко, представник департаменту праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації Іван Шульга, керівники відділів обласного та директори міськрайцентрів зайнятості.

Вітаючи учасників наради, директор обласного центру зайнятості Галина Корінна зазначила, що зібрання колективу не випадково відбувається саме в Пулинах. «Цей район – підтвердження того, що не завжди все вирішують кошти. Тут немає великих промислових підприємств, здебільшого аграрні, наповнення бюджету відбувається за рахунок малого і середнього бізнесу. Пулини потребують приходу інвесторів» - сказала вона. Разом з тим, як додала Г.Корінна, злагоджена робота колективу районного центру зайнятості забезпечила позитивні темпи зростання обсягів надання соціальних послуг відносно минулого року. Найкращі результати центр має за кількістю залучених до співпраці роботодавців та поданих ними вакансій. Серед цьогорічних партнерів районної служби зайнятості - 95 суб’єктів господарювання, які за півроку подали 385 вакансій для укомплектування працівниками з числа безробітних.

Як констатували керівники структурних підрозділів обласного центру зайнятості, цьогоріч на ринку праці області в цілому спостерігаються позитивні тенденції. Так, послугами служби зайнятості скористалися 31,2 тис. безробітних або на 15% менше, ніж торік у січні-червні. Роботу отримали 15,8 тис. осіб, що на 1350 осіб більше, ніж рік тому.

«Головну увагу в роботі ми приділяємо тісній співпраці з роботодавцями, зміщуємо акценти від виплати матеріального забезпечення безробітним до якнайшвидшого пошуку для них роботи, аби вони могли самі створювати свій добробут. Саме тому більшість із працевлаштованих приступили до роботи з нашою допомогою вже у перші дні звернень, тобто ще до отримання статусу безробітного» - сказала Г.Корінна.

Учасники наради відвідали єдине місцеве ринкоутворююче підприємство – ТОВ «РГТ «Україна», що займається пошиттям чоловічих штанів на замовлення закордонних інвесторів. Працює на підприємстві нині 114 осіб, плинність кадрів практично відсутня. Середня заробітна плата близько 6,5 тис. грн.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення