DataLife Engine > Обласні новини > На Житомирщині тривають перевірки дотримання карантинних норм «червоного» рівня епіднебезпеки

На Житомирщині тривають перевірки дотримання карантинних норм «червоного» рівня епіднебезпеки


05.12. Разместил: yuriy
На Житомирщині тривають перевірки дотримання карантинних норм «червоного» рівня епіднебезпеки

Станом на 5 грудня здійснено 18 позапланових перевірок агропродовольчих ринків області. Порушення виявлено на 4 ринках: 2 ринках м.Бердичева – на прилеглих до ринків територій наявна стихійна торгівля, порушується масковий режим, смт Іршанськ та смт Романів – порушення маскового режиму. За результатами перевірок направлено листи з пропозиціями і попередженнями адміністрації ринку щодо усунення виявлених порушень, повідомлено органи влади та правоохоронні органи. За порушення маскового режиму на ринку м.Бердичева складено протокол про адмінправопорушення по ч.2 ст.443 КУпАП.

Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 53 перевірки суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів. Під час перевірок порушення виявлено на 10 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 6, торгівлі непродовольчими товарами – 1, закладах громадського харчування – 3). За виявлені порушення видано 2 приписи, суб’єктам господарювання направлено 8 листів про усунення виявлених порушень.

Також проведена відповідна організаційна, санітарно-освітня та інформаційна робота. Зокрема до висвітлення процесу та результатів перевірок були залучені ЗМІ.

Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

Спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби стартували 02 листопада у Житомирі

Вернуться назад