Вас повинні поважати!

Вас повинні поважати!

03.12 09:18    
Євросоюз відкриває дитячі табори толерантності.

19 листопада 2010 року в рамках святкування річниці Конвенції Організації Об’єднаних Націй з захисту прав дитини представники Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Представництва ЄС в Україні та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відкрили дитячі табори толерантності у Києві, Хмельницькому, Львові, Вінниці та Житомирі. Житомирський табір було відкрито у приміщенні Бернардинського монастиря.

Діти віком від 14 до 16 років, які є членами Дитячого парламенту та представляють різні соціальні групи та різні форми сімейного виховання (діти з родин, усиновлені, сироти тощо). Табори толерантності були спрямовані на соціалізацію: діти в ігровій формі дізналися про права дитини, толерантне ставлення один до одного та як поводитись без жорстокості. За допомогою різних творчих заходів протягом трьох днів діти виготовляли банер та ставили театральну виставу. Тепер, по завершенню заходу, його учасники можуть стати тренерами з прав дітей для своїх однолітків. Вони можуть поділитися здобутим досвідом в школі та вдома та вдома, а також заохотити однокласників об’єднати зусилля.

Творчі вироби дітей будуть представлені в Палаці піонерів з 22 листопада по 5 грудня 2010 року протягом двох тижнів, присвячених захисту прав дітей, які проводяться в Україні Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Під час урочистого відкриття Ольга Юрченко, директор Житомирської соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, зазначила: «Немає жодної різниці, якого віку людина, чи то молодого, чи то поважного, кожна людина заслуговує на те, щоб бути особистістю, щоб бути почутою. Щоб її поважали оточуючі люди, і вона могла звернутись до установ для вирішення її проблеми чи питання. На жаль, сьогодні у суспільстві існує чимало негативних явищ. Це і насильство в сім’ї, це і вулична злочинність, це і торгівля дітьми і дорослими. І саме проблеми повинні бути не просто почуті державою, а і оптимально вирішуватись».

«Чому монастир? Це перше питання, яке мені задавали, коли ми почали займатись організацією заходу. Відповідь проста. Жодне інше приміщення не створює такої атмосфери толерантності, як це. Якби ми розмістилися в таборі чи готелі, діти б зовсім по інакшому сприйняли інформацію, яку ми їм хочемо дати» - прокоментував Анатолій Шекель, виконавчий директор дитячої організації «Все робимо самі». – «Сьогодні держава не прислухається ні до дітей, ні до нас, громадських організацій. На жаль, їй не цікаво, щоб ми йшли і розповідали про проблеми дітей. Вся підтримка зводиться до того, що чиновники чи депутати приїжджають у дитбудинок і «піаряться». Ми ж обрали для себе напрямок роботи – малозабезпечені родини. А там проблем, повірте, не менше, а може, й більше, ніж у сиротинцях!»

Максим, 16 років: «Ми ставимо виставу у стилі пантоміми. Ми робимо це все, щоб показати, що таке здоровий спосіб життя, що таке толерантність. Дія полягає в тому, що буде одна погана людина, що буде спокушати решту учасників які, в свою чергу, триматимуть планету. Вони передаватимуть планету з рук в руки, а «спокусник» ходитиме і поступово перетягуватиме їх на свій бік за допомогою шкідливих звичок. Зрештою дехто з тих, хто поведеться на спокусу, помре, а решта повернуться до нормального життя. Тобто, вистава показує, що варто прожити це життя ведучи здоровий спосіб життя і будучи здоровим і тілом і душею».

Олена, 14 років: «Я трішки хвилювалась перед тим, як їхати до табору. Але це фантастика, коли ти знаходиш нових друзів, спілкуєшся з ними та дізнаєшся корисну інформацію про толерантність, про права дітей, повагу, і в той же час все відбувається у дружній та веселій атмосфері. Ми слухали семінари, тренінги, дебатували та творили. Я дуже задоволена тим, що відвідала цей захід!»

Дмитро Сінченко

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «Замок Володарів»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення