Житомирянку на шляху до Єгипту не злякали ані війна, ані акули

23.03 10:29    
Житомирянка Олена Галагуза, незважаючи на численні «страшилки», що лунають з телеекранів про події у Єгипті, таки не побоялася відвідати цю країну.

І хоч і батьки та друзі намагались відмовити дівчину від цієї подорожі, Олена була непохитна: «Хочу побувати в Єгипті!».

Житомирянку на шляху до Єгипту не злякали ані війна, ані акули


Ще зовсім недавно на всіх телеканалах розповідали про заворушення в Єгипті. Через масові акції протесту мало не зірвався курортний сезон в цій країні. Однак альтернативи Єгипту туристичні фірми просто не змогли знайти — такого якісного сервісу за таку низьку ціну більше немає ніде в світі. Але зараз житомиряни можуть спокійно планувати відпустку в Єгипті — туди знову літають туристи.
Нещодавно Олена повернулася до Житомира і розповіла газеті «20 хвилин» найгарячіші новини з Шарм-ель-Шейху — найвідомішого єгипетського курорту.

Такий близький Єгипет
— Олена, чому ти раптом вирішила поїхати в Єгипет? Адже там нещодавно було неспокійно і небезпечно?
— Я взагалі не люблю зиму. Це для мене ціла проблема — шапки, купа одягу. Тому хотілось якось наблизити літо хоч трохи. Було кілька варіантів. Думала ще про Таїланд чи Шрі-Ланку, але туди дуже дорогий переліт. Плюс я дуже непосидюча, а там — 10 годин льоту. Тому вирішила поїхати в Єгипет — і дешевше, і ближче. Тож я звернулась в турагенцію, мені підібрали путівку — в Шарм-аль-Шейх.

— Як твої друзі до цього поставились?
— Батьки були проти. Та й друзі намагались відмовити. Тоді якраз лише закінчились оці всі заворушення в Єгипті. Країна сама дуже бідна, дуже убога. І там нема якихось великих потужних економічних підприємств. Тому цілком зрозуміло, що їм вкрай невигідно, аби всі ці проблеми торкались хоч якось курортних міст. В курортних містах Єгипта безпечно.

В Шарм-ель-Шейху все спокійно
— Яка атмосфера панує на куроті?
— В Шарм-эль-Шейху абсолютно спокійно. Там не відчувається ніякої напруги, ніяких війн. Враження, що Єгипет з його проблемами, розрекламованими в пресі і по телевізору, і курортне місто — це взагалі дві різні країни. Ми спокійно приїхали, розселились. Єдиною проблемою стала погода. Спочатку були вітри. Але потім розпогодилось.

— А що там з приводу акул? Бо акули Шарм-ель-Шейху прославились на цілий світ. Не страшно було купатись?
— Абсолютно ні. Там пляжі затягнуті сіткою і все безпечно. Ніяких незручностей. Що цікаво, місцеві єгиптяни вважають, що акули на їхніх пляжах — це все справа рук ізраїльтян. Виявляється, там десь близько до Ізраїлю. І ізраїльтяни підгодовували цих акул бараниною. А коли перестали це робити, то акули перекочували в Єгипет і почали нападати на людей. І в цей же час з’являється інформація, що Ізраїль скасовує візи для українців. Місцеві розказували, що це все ізраїльтяни роблять, аби відвадити туристів від єгипетських курортів. Але не знаю чи є навіть доля правди в цьому.

— Довго ти була в Єгипті?
— Всього шість днів. Але гарно відпочила, накупалась, трохи загоріла. Біло все класно.

— Додому, мабуть, не хотілось повертатись?
— О, повернення додому — це була теж окрема історія. Стою в аеропорту, лишається година до відльоту літака. Вирішила поки перекусити. І тут по гучномовцю передають: «Олена Галагуза, підійдіть, до терміналу». Я аж злякалась, що вже там таке може бути. А коли прийшла, то мені кажуть, мовляв вже всі пасажири літака зібрались і чи я не проти, аби літак відправився на годину раніше. Виявляється, летіло всього шестеро пасажирів. І це при тому, що літак туди був переповнений. А тут — пустий, ми як президенти були.


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета "20 хвилин"
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення