На восьми земельних ділянках у Новограді будуть зведені житлові багатоповерхівки

19.08 11:14    
За традицією, День будівельника відзначається у другу неділю серпня. Професія будівельника з’явилася на зорі цивілізації. Людство будувало завжди, і просто немислимо собі уявити розвиток будь-якої держави чи міста без будівництва. Будівельники зводять нові об’єкти, реставрують старі, тим самим зберігаючи для наступних поколінь все те, що було створено їхніми предками. Це — непроста професія, але вона цікава і творча, сповнена романтики, сили духу та неабиякого ентузіазму. Ну а на сучасні непрості часи можна було б ще й додати оптимізму. І саме з нагоди Дня будівельника наша наступна розмова із ¬заступником міського голови Д.А.РУЖИЦЬКИМ:

— Дмитре Аркадійовичу, відомо, що світова економічна криза, зокрема і в нашій державі, чи не найбільше зачепила саме галузь будівництва. Однак останнім часом, як стверджують експерти, ситуація дещо покращується. Чи помітно це на прикладі нашого міста?
— Дійсно, ні для кого не секрет, що будівельна галузь переживає глибоку і затяжну кризу. Мабуть, жодна з галузей народного господарства не пережила такого значного спаду, як будівельна індустрія, і ¬особливо її найбільший сегмент — житлове будівництво. Світова фінансова криза, що вдарила по ринку нерухомості в багатьох країнах, відгукнулась в Україні заморожуванням будівництва, падінням цін на квартири, згортанням іпотечних програм та інших форм фінансування галузі. Ще на початку 2008 року простежувалось зменшення обсягів фінансування будівельної галузі, скорочення замовлень на будівництво об’єктів у різних галузях і сферах діяльності.
Однак, можна говорити про те, що спад у будівництві припиняється, а відродження галузі поступово набирає сили. Стало помітним це і на прикладі нашого міста.
Так, вже завершується будівництво восьмої школи, і 1 вересня вона має відкрити двері більш як 360 учням. Це є неабиякою подією для цілого мікрорайону та й для міста, звісно. До речі, цю будову можна назвати і подією державного значення. Новоград-волинці стільки років чекали цієї події, однак і тут криза стала на заваді. Проте за сприяння нашого шановного земляка В.М.Литвина, ми отримали 10 мільйонів гривень із державного бюджету, з яких 8 мільйонів 358 тисяч гривень піде на завершення будівництва ЗОШ №8, а 1 мільйон 640 тисяч — на ремонт пологового відділення Новоград-Волинського міськрайТМО.

— Дмитре Аркадійовичу, що нового в галузі будівництва житла?
— На даний час у нашому місті для зведення багатоповерхових житлових будинків виділено 8 земельних ділянок.
Щодо індивідуального житлового будівництва, то тут виникає ще одна проблема — відсутність у Новограді-Волинському вільних земель.
На даний час більш як 300 чоловік перебуває на черзі з виділення земельної ділянки.

— Яким же може бути вирішення цієї проблеми?
— Вирішення — це розширення меж міста.
На жаль, призупинено роботу щодо розширення меж міста, згідно з Генеральним планом, що уповільнює будівництво як промислових об’єктів, так і приватного житла, визначено лише адреси будівель у мікрорайоні каменедробильного заводу як міських. Очікуємо на призначення керівника райдержадміністрації, що дасть можливість продовжити переговори і досягнути певних домовленостей з цього питання.

— Які промислові об’єкти нині будуються в Новограді-Волинському?
— Будується три нових промислових підприємства, що найближчим часом також будуть здані в дію. Не хочу повторюватися, адже про це вже говорилося на минулій прес-конференції, зокрема і про те, що є ряд напрацювань щодо ще декількох об’єктів. Скажу лише, що на сьогодні для Новограда-Волинського Кабінетом Міністрів України виділено 7 мільйонів гривень, які потрібно освоїти до кінця року, і перелік таких об’єктів уже затверджено. Тож, як бачимо, Новоград-Волинський у плані будівництва на місці не стоїть, і, сподіваюся, що так буде продовжуватися і надалі.

Маючи нагоду, хочу щиро привітати всіх працівників галузі будівництва з їх професійним святом і побажати побільше оптимізму, витримки і віри у те, що найближчим часом галузь запрацює на повну потужність. А ще бажаю миру та злагоди в кожній домівці, міцного здоров’я, гарного святкового настрою та успіхів у всіх починаннях!

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «Звягель-Інформ»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:28
У Чернігові завершено пошуково-рятувальні роботи
Сьогодні 10:10
Через бездіяльність заступника командира військової час ...
Сьогодні 10:09
СБУ затримала ще одного інформатора рф, який наводив ро ...
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення