Рейдерство: в житомирському готелі «Україна» воювали за Малинське споживче товариство

Рейдерство: в житомирському готелі «Україна» воювали за Малинське споживче товариство

24.11 10:56    
Модний у 80-90-их кооперативний рух в Житомирі і області не лише не зник разом із СРСР іншими проявами планової економіки, а успішно дожив до наших днів, побудувавши одну з найбільших в області сіток магазинів, ринків і інших закладів. Магазини з позначкою КООП можна знайти практично в кожному селі і містечку.

Житомирі, накприклад, кооперативним є найбільший продуктовий ринок міста — Житній. Але все це є доволі ласим шматочком. І зараз його активно намагаються відкусити.

Чергова така спроба відбулась минулого тижня в Житомирі, в готелі Україна. Там провели позачергові збори пайовиків Малинського споживчого товариства, за яке вже понад два роки йде судова тяганина.

В 2009 році за активної участі житомирского адвоката Анжея Климчука було проведено позачергові збори нібито пайовиків Малинського споживчого товариства, де було визнано нелегітимним і незаконним рішення попередніх зборів товариства та обрано нові керівні органи. Ці збори тодішнє керівництво не визнало і подало до суду. Розбірки тривають і досі.

- Тоді "рейдери" провели незаконні збори пайовиків в Малинському і Володар-Волинському районах. Але в останньому не змогли увійти в реєстр. І зараз судяться з нами, що збори пройшли законним шляхом. З того часу пройшло вже більше 100 судових засідань. Малинський районний суд визнав збори незаконними. Корольовський районний суд визнав збори незаконними Малинського споживчого товариства. Але це рішення було оскаржене в апеляційному суді і повернуте на дорозгляд в Корольовський. І там воно застрягло. Порушено також кримінальну справу, але про якийсь рух по ній я не знаю, щоб був, - розповів газеті "20хвилин" Петро Васильович Лотюк, член Малинського споживчого товариства.

Як вимагає статут 1/3 пайовиків направила вимогу про скликання позачергових зборів.
Що цікаво — направили її правлінню, яке за словами Петра Вальовича Лотюка було незаконно обране і є рейдерським. А ті в свою чергу «подбали» про все інше. Збори провели не в Малині, а в Житомирі в залі на 120 місць, хоча потрібно було мінімум в чотири рази більший.

Вже за півгодини до оголошеного початку зборів в конференц-залі «України» яблуку не було де впасти. Воно й не дивно — в Малинському споживчому товаристві понад 800 чоловік і щоб збори були дійсними, на них має бути не менше 2/3. Тобто — не менше 500 чоловік. Хоча у іншої "рейдерської" сторони ця цифра менша — всього понад 500. Але й в такому випадку мали прибути не менше 360 чоловік. А зал розраховано всього на 120 чоловік.
Голова правління, яку було обрано на зборах 2009 року, Тетяна Куценок з’явилась за п’ять хвилин до початку. Вона одразу попросила всіх присутніх вийти із залу і зареєструватись. На вході для цього поставлено стіл і ксерокс. Але присутні відмовились це зробити. Та й фізично це було просто не можливо — в коридорі теж стояв натовп тих, хто хотів потрапити всередину.

Присутні пайовики почали вимагати аби реєстрацію провели в залі. Куценок навідріз відмовилась це робити. Тоді люди почали проводити свою реєстрацію. Представники Куценко швидко зорієнтувались і організували таки свою реєстрацію. Правда погодилась на неї лише маленька група людей пенсійного віку.
При цьому практично всі присутні в залі кричали періодично «ганьба» Куценок. Втихомирити людей тій не вдалось.
А потім виник конфлікт ще навколо реєстраційних списків. Присутні і Куценок знову не знайшли спільної мови. Тому за півгодини Куценок вирішила оголосити порядок денний і розпочати збори. І почала із звітування про свою роботу. Виявилось, за майже три роки вона так і не змогла приступити до своїх обов’язків, бо їй постійно заважають судові розбірки і старе правління. Але вона готова всім членам споживчого товариства виплатити за цей час дивіденти. Яким чином і звідти — незрозуміло. Тому люди зустріли сміхом цю пропозицію.

Схожим мав бути і звіт ревізійної комісії — мовляб вона не може провести ревізію через суди. Але воно так і не прозвучало, хоча його текст лежав на столі перед очевидно головою комісії. Останній раптом просто встав і пішов з залу. А потім покинула зал і сама Куценок. Назад вона не повернулась. Останньою покинула зал Баранівська. Поява останньої в цій справі взагалі викликає подив — вона відома своїми акціями проти свавілля житомирських силовиків і суддів. Не так давно вона прикувала себе ланцюгом до воріт прокуратури, аби привернути увагу громадськості до своїх проблем.
Баранівська пояснила, що вона представляє інтереси Житомирського обласного споживчого товариства. Проте пояснити, що це за організація, як і мету свого перебування на зборах вона відмовилась. І ніхто її не представляв. Тому для всіх інших вона залишилась «рейдеркою». Зрозуміло, що випускати її з залу спочатку не захотіли.

Після перерви Куценок до зали не повернулась. Присутні пайовики провели збори вже без неї. Пані Куценок було оголошено недовіру і знято з посади голови правління. Було ж одразу обрано нове правління, голову правління та ревізійну комісію. Збори закінчились, але розбірки триватимуть й далі. Адже невідомо, як поведуть себе обидві сторони після зборів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «20 хвилин»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Сьогодні 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Сьогодні 10:43
Київські митники вилучили з посилки три археологічні ар ...
Сьогодні 10:37
СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів наве ...
Сьогодні 10:32
Дети Луковской общины тренируются в активном парке
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Сьогодні 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення