«Готуй сани влітку, а воза - взимку»

«Готуй сани влітку, а воза - взимку»

30.01 13:25    
Позаміський заклад з оздоровлення та відпочинку дітей "Супутник" розпочав підготовку до нового сезону ще з вересня 2011 року.
По-іншому, власне, й не могло бути. Адже за підсумками минулорічного сезону, згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Рижука, "Супутник" визнано кращим у області табором з відпочинку дітей.

Це визнання не є випадковим, якщо взяти до уваги, що "Супутник" перебуває у підпорядкуванні комунального підприємства міської ради "Реклама", котре в рейтингу понад 300 тис. підприємств України, визначеному національним рейтинговим агентством під егідою Торгово-промислової палати України, посіло перше місце за основним видом діяльності "Рекламна діяльність" серед споріднених підприємств нашої країни.

- Приємно усвідомлювати, - із задоволенням говорить директор КП "Реклама" Володимир Шуст, - що нам вдалося обійти таких загальновизнаних у нашій галузі лідерів, як запорізьке, полтавське, білоцерківське, хмельницьке й інші підприємства з реклами. Щиро дякую усім, хто зробив свій внесок у нашу перемогу, насамперед працівникам КП "Реклама" за їхню високу самовіддачу і старання.

Принагідно зауважимо, що минулоріч "Місто" кількома публікаціями розповідало про наочні позитивні зміни в житті "Супутника" з часу опікування ним КП "Реклама". Це - і п'ятиразове повноцінне харчування дітей, причому, за порівняно менших фінансових витрат, оскільки табір працював напряму із виробниками продуктів; і три повних табірних зміни дітей, що дозволило відпочити тут більше 600 школярам замість 380 у попередні роки; і значно вищий рівень різноманітного їх дозвілля.

Ця тенденція триває. Завідувач господарством "Супутника" Володимир Шевчук, який працює тут більше 20 років, розповідає, що якщо у минулі роки підготовку до нового сезону розпочинали навесні і важко було впоратися з великим обсягом робіт всього за 2-3 місяці, то наразі ремонт приміщень і комунікацій розпочали ще у вересні - одразу після закінчення літніх канікул.

В основу основ знову взяли принцип максимально ефективного використання коштів. Оскільки їх немає вільних у міському бюджеті, то КП "Реклама" обходиться власними. А щоб зекономити, вирішили не винаймати ту чи іншу ремонтну організацію.

- Ще восени минулого року хотіли, було, реконструювати зовнішню мережу водогону, - ділиться наболілим Володимир Петрович. - Але коли звернулися до проектантів з проханням виготовити лише документ для вмонтування у наявні старі чавунні труби нових пластикових, то ті заправили з нас аж 45 тис.грн.
Тож готують "Супутник" до нового сезону нині всього чотири працівники. Проте обсяг виконаних робіт вражає. А ще більше кидається в очі вигляд приміщень, що з колишніх споруд зі штукатуркою і вікнами радянської доби перетворюються на сучасно оздоблені будівлі з пластиковими вікнами і вітражами, новими умивальниками і внутрішнім водогоном з сучасних труб, і, головне, новими внутрішньобудинковими туалетами, що будуть облицьовані керамічною плиткою.

- Розпочали з того, - говорить Володимир Шуст, - що в усіх п'яти корпусах вперше за кілька десятиліть промили систему опалення. У двох корпусах повністю замінили вікна і вітражі на металопластикові конструкції, стіни в кімнатах і коридорах обшили гіпсокартоном, замінили внутрішній водогін, встановили нові умивальники і крани, впорядкували санвузли. Тут залишилось пофарбувати двері, підлогу і радіатори. Аналогічні роботи тривають і у корпусі №1.
За словами В.Шуста, перелік необхідних ремонтних робіт було складено за результатами анкетування дітей, які відпочивали в "Супутнику" торік. Тому у планах Володимира Петровича - до початку шкільних канікул, а цьогоріч вони почнуться на місяць раніше у зв'язку із "Євро-2012", повністю замінити вікна у 4 і 5 корпусах, де відпочивають старшокласники, та законсервувати надвірні вбиральні, натомість обладнати чотири біотуалети.
Керівники КП "Реклама" і табору "Супутник" сподіваються на підтримку небайдужих підприємців, інших спонсорів, оскільки самотужки не зможуть виконати заплановане.

Загалом же нинішнього року передбачається прийняти у "Супутнику" 4 зміни дітей. Володимир Шуст переконаний, що харчування їх буде таким же, як і торік, що, до речі, стало можливим завдяки ініціативі міського голови Володимира Дебоя обходитися в його організації без посередників.

Антон БЕЗДІТКО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «Місто»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення