Сидір Кізін: Житомирська обласна рада має працювати на українців, а не на комуно-олігархічний режим

Сидір Кізін: Житомирська обласна рада має працювати на українців, а не на комуно-олігархічний режим

06.02 12:04    
Конференція Житомирської обласної організації ВО «Свобода» одноголосно висунула голову обласної організації Сидора Кізіна кандидатом у депутати по одномандатному мажоритарному виборчому округу №41 з проміжних виборів депутата Житомирської обласної ради. Вибори відбуватимуться по Червоноармійському району 12 лютого.

Відомий правозахисник Сидір Кізін розповів, для чого йде не вибори і що робитиме у першу чергу у якості депутата Житомирської обласної ради.

-Чому берете участь у виборах до Житомирської обласної ради?
-На прикладі Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської обласних рад ВО «Свобода» показала, наскільки участь нашої політичної сили є ефективною. Тут головами рад є саме свободівці.

Тим часом ВО «Свобода» не представлена у Житомирській обласній раді, і, як результат, немає кому там захищати інтереси українців. Так, коли торік постало питання захисту Української церкви у Житомирі, а саме передачі приміщення Хресто-Воздвиженської церкви, ніхто в обласній раді не виступив за те, щоб було відновлено історичну справедливість. Так само було з заявами про політичні репресії, які охопили країну. Обласна рада просто мовчала, бо позбавлена людей, які мають сміливість виступити проти комуно-олігархічного режиму. Там, де є наші депутати, ситуація принципово інша.

Наші депутати ніколи не мовчать, коли мова йде про права українців. Депутати від ВО «Свобода» у Житомирській міськраді підтримали страйк працівників Трамвайно-тролейбусного управління, виступили проти закриття міського тубдиспансера, не голосували за прийняття антисоціального міського бюджету. В Олевській міській раді – шість депутатів-свободівців. Завдяки ним було встановлено пам’ятник Олевській республіці та УПА «Поліська Січ», перейменовано знущальні для українців радянські назви вулиць, що вшановували організаторів Голодомору і політичних репресій, ініційовано зміни задля полегшення податкового тягаря для місцевих підприємців. Аналогічні приклади й в інших радах, де є свободівці. Тому ВО «Свобода» висуває власну кандидатуру до Житомирської обласної ради. Крім того, це ще одна можливість донести наші ідеї до жителів області.

-Чи не буде ваша присутність у раді, якщо переможете, подібна до ситуації «і один в полі воїн»? Адже більшість депутатів контролюють регіонали.
- І одна людина схильна захоплювати уми, надто – об’єднувати довкола себе інших, коли є спільні цінності. Я переконаний, що в обласній раді є патріоти, які хочуть діяти, але потребують додаткової мотивації.
Пригадую, коли я від імені житомирської громади виступав перед депутатами обласної ради щодо згаданої передачі приміщення церкви. Я був вражений, що у залі не знайшлося жодної людини, яка відстоює інтереси Української церкви. Я переконаний, що навіть один депутат-свободівець буде спроможний донести думку громади з важливих питань.

-Зазвичай до рад різних рівнів балотуються чи-то олігархи, чи-то люди, наближені до влади. Чи здатні вони реально виконувати власні обіцянки, яких стає дедалі більше із настанням дати виборів?
-Олігархи йдуть у депутати для лобіювання приватних інтересів. З іншого боку, влада часто використовує відомих і залежних від себе людей. Такі люди за рахунок адміністративного ресурсу можуть потрапити до ради, але там вони вже стають слухняними маріонетками. Ці депутати ніколи не виправдають надій виборців через свою залежність.
Ще ми ніколи не займаємося підкупом виборців, а для цих людей - це звичне явище, бо після виборів їм психологічно простіше зраджувати. Мовляв, ми вам дали «кістку», а тепер будемо займатися своїми справами.
У радах має бути якомога більше фахових економістів і юристів. Я маю 18-річний досвід юридичної роботи, захищаю у судах українських патріотів, журналістів, політв’язнів. Я знаю, як захищати права у суді і перемагати свавілля. Житомирська обласна рада має стати тим самим майданчиком для перемог українських справ.

-Якими будуть ваші кроки у якості депутата Житомирської обласної ради?
-ВО «Свобода» у своїй роботі керується Програмою захисту українців. Як депутат Житомирської обласної ради я буду впроваджувати засади цієї Програми, яка в першу чергу відстоює, як не парадоксально це звучить, права найбільш пригнобленої громади в країні – це українців. З українців здирають останню сорочку, «обдаровуючи» перед виборами подачками, а потім накладаючи на них величезні тарифи за комунальні послуги, високі ціни на товари першої необхідності. Ми не будемо миритися з таким станом справ.

Щодо Червоноармійського району, зокрема, я буду вимагати негайного покращення кадрового забезпечення у медичних закладах. Як відомо, у місцевій лікарні, амбулаторіях немає достатньої кількості спеціалістів, а ті, що є, відправляють людей лікуватися у Житомир. Це неприпустимо! Й висунення від партії влади на цих виборах головного лікаря обласної дитячої лікарні Марченка, який є повним тезкою Президента – Віктором Федоровичем, навряд чи «покращить життя вже сьогодні».

Також в межах області і у Червоноармійському районі слід нарешті навести порядок щодо якості питної води. Досить розкрадати бюджетні кошти на розробку документації цієї програми. У всьому світі вже давно не беруть питну воду з криниць і річок. Відтак я вимагатиму скерування коштів на реальне буріння свердловин та проведення водогонів.

Невирішеним питанням є заборгованість зарплатні на підприємствах Червоноармійська. Я ініціюватиму провести розслідування з цього приводу. Директори, які зневажають працю простих людей, мають бути притягнені до кримінальної відповідальності.
Я відстоюю інтереси українців в судах і цілеспрямовано робитиму це в обласній раді.

(інтерв’ю надруковане у спецвипуску газети «Свобода. Житомирщина», 12-25 січня 2012 р.)
Автор статті: Розмовляла Олена Стебельська


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «Свобода. Житомирщина»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення