Житомирська молодь сьогодні в авторитеті, а завтра?

30.06 17:05    
Чомусь навіть попри масові заходи, житомирській молоді все-одно, на відміну від Світлани Лободи, не співається «Жить легко».

Майже півсотні розважальних заходів запропонувала житомирським юнакам та дівчатам наша влада. Сьогодні розважають та організовують дозвілля молоді по-різному ще й протягом цілого дня. В перелік заходів входять і спортивні змагання, і фітнес-розваги, і графіті-конкурс, і різноманітні концерти, а як сутеніє, то і королеву «Дня молоді» визначать і навіть вогняне шоу покажуть.

23 літній співорганізатор пляжного гандболу, гравець однієї з команд Григорій Опанасюк, який ще зі школи займається гандболом, заходом задоволений: «Сьогодні вперше проходять такі змагання. Гратимуть чоловічі й жіночі команди. Як на мене, це нормально, що саме в день свята проводяться офіційні змагання, але все ж таки було б непогано аби в місті частіше організовували різні спортивні заходи. В цілому, всі прекрасно знають, що молодь наша незахищена. Ми хочемо перемін, і навіть часто про це говоримо, але в державі на нас не дуже реагують, хочеться, аби все ж влада приділяла більше уваги щодо наших потреб».

Окрім спортивного акценту, ставлять в управлінні молоді та спорту і на просвітницький. Нещодавно закінчився в Гідропарку легкоатлетичний пробіг пам’яті видатного житомирського тренера та спортсмена Анатолія Крюкова.

«Це визначна особистість в житомирському спорті, таких, і сподіваюсь що легкоатлетичний крос пам'яті Анатолія Крюкова стане традиційним», - розповідає начальник управління сім'ї, молоді та спорту Олена Сарно.

Попри таку масовість заходів, в опозиційних партіях кажуть радіти нічому.

Депутат обласної ради, лідер ВМГО «Батьківщина Молода» в Житомирській області нарікає на відношення влади до молодіжних проблем: «Молоді житомиряни - це сильні амбітні люди, потенціал яких, на жаль, нехтується державою: немає ні першого робочого місця, ні доступного житла для молоді(як би вони це не піарили), ні організованого дозвілля...Сьогоднішнє свято - це все одноденно, а що далі? Далі - пустота. Через пасивність влади і відсутністю відповідних соціальних пільг, наша молодь їде в інші великі міста, за кордон і примножує багатство інших країн, але не України, не Житомира».

Ударівець Роман Давиденко хоч і вірить в житомирську молодь, але по великому рахунку співчуває їй: «Сьогодні молодим людям є що святкувати. Житомиряни мають великий потенціал: вони творчі та цілеспрямовані. Згадаймо, Дмитра Голумбєвського з його фільмом-жахом «Кругообіг», згадаймо скільки міжнародних конкурсів виграють житомиряни… Але, на жаль, сьогодні молодь має розраховувати тільки на себе: робота не приносить адекватних прибутків, стипендії ледве вистачає на навчання, пропаганда алкоголю та насильства руйнує психіку. Потужний інформаційний простір також чинить неабиякий тиск, тому молодим людям потрібно самим себе в чомусь себе зупиняти і контролювати».

Ініціатор створення нової політичної сили «Сила Людей» з власного досвіду знає, українській молоді – геть нелегко, тому закликає впливати на громадське життя: «Безробіття, відсутність гарантованого першого робочого місця, низький рівень життя, фінансова залежність від батьків, житлова проблема, втрата впевненості в завтрашньому дні, соціальної і життєвої перспективи, неможливість самореалізації, соціальна відстороненість – цього переліку недостатньо? А чого вартують культурні проблеми: низька культура поведінки, ігнорування загальноприйнятих норм моралі та цінностей суспільства. І поки молодь, не усвідомить, що потрібно ходити на вибори та приймати активну участь в соціальному житті, вона не отримає їх вирішення».

Яскравим підтвердження слів Дмитра став вчорашній випадок, який я спостерігала зі свого балкону: на дитячому майданчику біля нової гойдалки «тусувалися» четверо хлопців з собачкою. Не встигла, я оглянутися, як юнаки дитячу карусель почали трощити і отримувати від цього задоволення(сміятися, жартувати, приколюватися).

А зараз запитую себе і вас: «А що їм було робити? Що зробила держава, аби вони розуміли, що завтра на гойдалку прийде маленька дівчинка, яка засмутиться? Що зробила держава аби зайняти цих хлопців?

Так от, саме тому багатьом житомирянам, зокрема молоді, байдуже до заходів , які для них підготувала держава. Піклуватися про молодь обіцяли всі політичні партії під вибори, а що в результаті?

До речі, для тих, хто захоче щось руйнувати, є порада – це все називається дрібне хуліганство, і карається законом. Молодих людей за це не посадять під варту, але якщо в школу прийде таке сповіщення, директор, піклуючись про свої рейтинги, по голові не погладить. Тому перш, ніж щось трощити, хоча б перевірте чи не спостерігають за вами непересічні громадяни, такі,наприклад, затяті патріоти і журналісти з громадянською позицією, як я.
Автор статті: Ірина ЯРМОЛЕНКО


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «20 хвилин»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Сьогодні 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Сьогодні 10:43
Київські митники вилучили з посилки три археологічні ар ...
Сьогодні 10:37
СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів наве ...
Сьогодні 10:32
Дети Луковской общины тренируются в активном парке
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Сьогодні 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення