Житомирські депутати, громадські діячі про ситуацію в Криму

07.03 13:17    
Для газети «Місто» депутати Житомирської міської ради, громадські діячі прокоментували ситуацію щодо Криму. У кожного своя точка зору, але всі виразили спільну думку – Україна нероздільна.

Житомирські депутати, громадські діячі про ситуацію в Криму Валентин Стойко, депутат міської ради:
Зараз дуже складні часи, скажімо так, буремні часи. Потрібно попри всю партійну кон’юнктуру, все особисте відкинути на інший план. Усім потрібно згуртуватись, стати пліч-о-пліч і не допустити, перш за все, інтервенції в Україну, зрозуміти, що всі ми єдині, єдиний народ, що Україна неподільна.


Віктор Брокарєв, громадський діяч:
Ми вже багато через що пройшли. І ніхто з нас не вважає себе героєм. Наші герої – це "Небесна сотня". У нас ніколи не було проблем із мовою. Ми чудово розуміємо один одного. І зараз як ніколи ми маємо бути єдиним народом, щоби зупинити агресію з боку Росії. А із цієї боротьби ми вийдемо єдиною згуртованою нацією.

Петро Адамович, має 20-річний досвід роботи в органах місцевого самоврядування
Я дуже стурбований тією ситуацією, що склалась в Україні. Дуже шкода, що Російська Федерація, не так вона, як Президент Володимир Путін, певно, не розуміє тих процесів, що відбуваються в Україні або він це бачить зовсім з іншої сторони. Введення російських військ на територію України – це практично агресія. Хоча в російських ЗМІ це демонструють під іншими гаслами, ніби на захист російського населення, але це все прикриття. Сьогодні нам всім потрібно об’єднатись, забути про чвари, мовні питання. Українцям вистачить мудрості для того, щоб навести лад в своїй державі без жодної сторонньої допомоги. Закликаю всіх українців до зваженості, холодного розуму, до толерантності, виваженості та не панікувати. Нинішня влада повинна чітко сказати, в який спосіб ми діятимемо далі. Всі, хто може протистояти агресії, повинен оберігати свою державу, бо її просто поділять на шматки. Ніхто не підтримує дії Президента РФ, увесь світ закликає його зупинитись.

Житомирські депутати, громадські діячі про ситуацію в Криму Микола Костриця, громадський діяч: Ситуація не тільки в Криму, але, в першу чергу, в Криму, є жахливою. Порушуючи всі норми права, міжнародні договори, здійснювати вторгнення в іншу країну не може собі дозволити ніхто в світі. Важко щось прогнозувати. Ситуація змінюється щогодини, щохвилини. Маю велику надію на мирне вирішення конфлікту, але однозначно це матиме величезні наслідки для усіх сторін. На мою думку, починається агонія режиму Путіна, який захотів ввійти в історію як тиран. Йому вдалося зробити те, що не вдалось зробити жодній людині – об’єднати усіх українців. Потрібно терпіння, єдність, концентрація уваги, не потрібно піддаватись на різного роду провокації. Крім того, потрібно допомагати один одному, телефонувати рідним, знайомим, які живуть в Російській Федерації, і проривати ту інформаційну блокаду, в якій вони перебувають, пояснювати, що у нас відбувається, бо їх, чесно кажучи, шкода.


Житомирські депутати, громадські діячі про ситуацію в КримуСергій Онищук, депутат міської ради:
Захід і Схід, всі ми повинні бути єдиними. Насправді нас намагаються розділити саме політики, нечисті на руку політики, яким вигідно дестабілізувати ситуацію в Україні для того, щоб фактично нажитися на цьому. Зараз йде безпардонна агітація з боку Кремля, навмисно кажу слово «Кремль», а не Росія і Москва, тому що там неймовірна кількість людей, які підтримують Україну, які проти війни і проти того, щоб їхні діти гинули через амбіції, скажімо так, імператорського злобного карлика.

Людмила Ніканурова, рідна загиблого учасника бойових дій – афганця, знаходився в Спілці воїнів-інтернаціоналістів:
Буду завжди підтримувати, щоб ми були разом – і Схід і Захід. Крим ми не віддамо. Українці ніколи цього не дозволять. Можливо, і кров проллється, але Україна вистоїть. Наша держава сильна, вона стільки перенесла в своїй історії. В Росії живе дуже багато українців і в мене також там багато друзів, але вони, на жаль, по-іншому думають. Я їм пишу, що тут дійсно відбувається. Закликаю всіх до миру! Вставайте, говоріть правду про Україну! Ми за мир!

Анатолій Адамович, учасник бойових дій в Афганістані
Хочеться, щоб і Захід, і Схід, і Північ, і Південь, і Крим були єдиною і неподільною Україною, щоб нас ніхто не міг роз’єднати. Спілкуюсь із знайомими з Криму вони не панікують, їх просто трохи налаштовує Схід і питання мови, мовного бар’єру і вони починають більше схилятись на сторону Росії. Не хотів би, щоб мовний бар’єр не ділив українців. Закликаю всіх до миру, єдності, щоб всі ми жили в нормальній та прекрасній неподільній державі.

Записала Тетяна Пашкевич

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «Місто»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення