Що думають депутати щодо збереження ковзанок у Житомирі

24.03 11:12    
На загал питання про необхідність збереження ковзанок порушив депутат обласної ради Дмитро Кропачов, до якого звернулися батьки маленьких фігуристів, хокеїсти, а власники ковзанок жалілись, що немає діалогу з владою.

Як зберегти ковзанки у Житомирі? Їх власники пояснюють, що тримати ковзанку влітку фінансово невигідно, зокрема, тарифи на електрику завеликі, як і енергозатрати. Наприклад, сума збитків ковзанки "Глобал Айс" становить близько 1,1 млн грн на рік. Поки-що її співзасновник Володимир Сівашенко погодився почекати до 10 квітня з розморозкою ковзанки, доки це питання розглядатиметься на засіданнях комісій та на сесіях обласної та міської рад.
Депутати називають деякі шляхи вирішення проблеми. Це і питання організації уроків ковзанярства для дітей міста та області, популяризації зимових видів спорту та переходу з аматорського на професійний рівень; створення окремого пільгового тарифу на користування електроенергією по окремому лічильнику.

Що думають депутати щодо збереження ковзанок у Житомирі Дмитро Кропачов, депутат обласної ради: - У мене донька полюбляє кататись на ковзанах, я сам відвідую каток та бачу, з яким захопленням діти займаються аматорським фігурним катанням. Гадаю, аби вирішити цю проблему, потрібно зробити декілька кроків. По-перше: звернутись депутатам обласної та міської рад до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з проханням розглянути зміни тарифів саме для комунальних катків та катків, на яких займаються спортсмени обласних федерацій хокею та фігурного катання. По-друге: зараз ковзанка - це недешеве задоволення, багато дітей з малозабезпечених сімей та інтернатів не мають змоги дозволити собі катання на ковзанах. Є пропозиція до депутатів обласної та міської рад разово виділити кошти на проведення уроків для таких дітей. Сума для виділення годин дітям може приблизно становити 25 тис грн на місяць з міста та 25 тис грн з обласного бюджету упродовж півроку. Далі - допомога бізнесменів, популяризація фігурного катання та хокею в Житомирі може збільшити кількість відвідувачів ковзанки та запобігти її закриттю.



Що думають депутати щодо збереження ковзанок у ЖитомиріОлег Єлісєєв, депутат міської ради:
- Не можна допустити розморожування ковзанки, тому що є велика загроза, що її більше не "заллють". Так, я розумію, що ми не можемо вказувати приватнику, як йому вести бізнес, проте ми можемо йому допомогти. Успіх ковзанки в "Глобалі" - у допоміжній інфраструктурі. Не знаю, який компроміс знайдено на сьогодні, проте ковзанка має бути у обласному центрі. Як депутат, розумію, що ми можемо просити обленерго зробити пільгову вартість електроенергії "у не сезон". Також можемо викупати за кошти бюджету час для занять наших дітей, тим самим брати участь у підтримці ковзанки. Сподіваюсь, рішення буде знайдено.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Газета «Місто»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення