Завдяки Дмитру Кропачову понад 1 млн. грн. буде направлено в бюджет області

29.04 16:27    
Обласний бюджет щороку втрачає понад мільйон на незаконній оренді приміщення в центрі Житомира. Мова йде про комунальне приміщення на вул. Домбровського, 38, яке не здається в оренду відповідно до закону. Вже 20 років приміщення площею 4000 кв. м., займає громадська організація «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», приватної форми власності, яка здає його в оренду Приват-банку та іншим комерційним організаціям.
Завдяки Дмитру Кропачову понад 1 млн. грн. буде направлено в бюджет області

Фонд був неодноразово попереджений про незаконність своїх дій, однак принципово не хоче віддавати приміщення на баланс обласної ради.
«Ніхто не виселяє Фонд соціального захисту інвалідів та інші громадські організації з даного приміщення, вони й надалі можуть орендувати це приміщення за пільгової ціною – 1 грн. Проблема в тому, що Фонд і надалі хоче здавати його в оренду приватним структурам, не сплачуючи ні копійки до бюджету і, крім того, не вкладаючи ні копійки в ремонт», – зауважив Дмитро Кропачов, голова постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності.
П’ятиповерхівка на Домбровського, 38, справді доведена до сумного стану – на верхніх поверхах вибиті вікна, не працює ліфт, немає пандуса для інвалідів, спеціально обладнаних вбиралень. Крім того, на прилеглій до приміщення території утворилося стихійне сміттєзвалище, яке призвело до зсуву ґрунту. В результаті двометровий бетонний паркан, який відмежовує цю ділянку з прибудинковою територією на вул. Домбровського, 44, знаходиться в аварійному стані. До депутатів обласної ради звернулися жителі з будинку на вул. Домбровського, 44 – їхні звернення до керівництва громадської організації «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», на балансі якої знаходиться на Домбровського, 38, жодного результату не дали.
«Припускаю, що «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» згадає, що дане приміщення – власність обласної ради через 10 років, коли ремонтувати не буде що», – каже Дмитро Кропачов.

Завдяки Дмитру Кропачову понад 1 млн. грн. буде направлено в бюджет області

23 квітня члени постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності заслухали представників ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» у присутності громадськості та представників преси. Проте дійшли одностайного рішення, що розпоряджатися коштами і майном територіальних громад має обласна рада, а не приватна структура.

24 квітня згідно з рішенням постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Житомирської обласної ради приміщення було взяте під охорону, а також направлені звернення до прокуратури та УМВС.
У присутності журналістів та громадськості делегація від обласної ради запропонувала ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» підписати акти прийому-передачі приміщення на баланс комунальної установи з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради. Представники організації інвалідів відмовилися підписувати.
«Ми складемо акт про відмову підписувати акт, в односторонньому порядку приймемо приміщення на баланс, і воно буде використовуватися відповідно до рішення обласної ради. У нас є положення про оренду, є методика розрахунку орендної плати та пропорція її розподілу, типові договори оренди нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад області – на основі цих документів будуть упорядковуватися орендні відносини», – зазначив Володимир Казьмірик, начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради.

Що натомість?
Дмитро Кропачов зареєстрував проект рішення, щоб заборонити приватизацію приміщень комунальної власності за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38, а також відраховувати 30% від доходів оренди приміщення на заходи громадських організацій, які займаються соціальним захистом та реабілітацією людей з обмеженими можливостями у Житомирській області.
Про це він розповів на прес-конференції 20 квітня громадським активістам, журналістам, а також представникам організацій, які займаються соціальним захистом людей з обмеженими можливостями.
За словами за Олексія Рибіна, представника об’єднання інвалідів-підприємців «Рубікон», пропозиція Дмитра Кропачова направити 30% на розвиток проектів громадських організацій цікава.
«Важливо, щоб ці дії були доведені до кінця. Варто зібрати всі громадські організації, які орендують приміщення на Домбровського, 38, щоб всі дізналися про цю ситуацію», – зауважив Олексій Рибін.
Галина Башинська, член громадської організації «Молодь. Жінка. Сім’я» зазначила, що будівля на Домбровського, 38 знаходиться у плачевному стані – воно насправді не доступне для людей із обмеженими можливостями. Там немає пандусів, спеціально обладнаної вбиральні, не працюють ліфти.
«Якщо це приміщення для людей з обмеженими можливостями, воно має бути для них доступне. Я маю інвалідність 30 років і досі не знала, що в нас є така громадська організація. Мені цікаво почути, що саме вони зробили для захисту людей з інвалідністю», – наголосила Галина Башинська.
На це заступник голови Житомирської обласної ради Руслан Годований зазначив, що обласна рада попросила «надати перелік коштів, які отримали громадська організація за ці роки, а також куди ті кошти пішли».

Завдяки Дмитру Кропачову понад 1 млн. грн. буде направлено в бюджет області

Завдяки Дмитру Кропачову понад 1 млн. грн. буде направлено в бюджет області

Завдяки Дмитру Кропачову понад 1 млн. грн. буде направлено в бюджет області

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «20 хвилин»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення