Для лікування «чорнобильців» нове відділення

02.02 15:18    
Як відомо, сильна нація - це здорова нація. Якщо людина не має основного - здоров'я, її навряд чи цікавитимуть інші проблеми. Тому основним завданням влади з-поміж інших є й забезпечення умов для здоров'я своїх громадян. Звісно ж, завдяки якісній медицині.

Нещодавно голова райдержадміністрації Юрій Дивинський разом зі своїм першим заступником Володимиром Гришковцем та головою ради ГО "Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи" в Овруцькому районі Віталієм Юшкевичем побували у новому терапевтичному відділенні для постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС при Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевского. Відкрилося воно порівняно недавно, 14 грудня, саме у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Значну частку у його відкриття вклали обласні органи влади та місцевого самоврядування, депутати облради, громадські організації, меценати, підприємці тощо.
Для лікування «чорнобильців» нове відділення

Промоніторити ситуацію в аспекті надання хворим медичної допомоги, поспілкуватися з адміністрацією закладу у налагодженні співпраці з подальшим лікуванням там і "чорнобильців" Овруччини - з таким благородним візитом відправилася туди наша делегація. Гості зустрілися із завідувачкою відділення Наталією Корендович, начмедом лікарні Миколою Сусліком, головою обласної організації "Дзвони Чорнобиля" Леонідом Антонюком. Обговоривши з ними ряд важливих медичних питань та ознайомившись із матеріально-технічною базою, вони мали можливість побувати у палатах, поспілкуватися із хворими та порадувати їх гостинцями.

Голова райдержадміністрації Юрій Дивинський зазначив: "Наш район є одним із найбільш потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Тут проживає 1718 інвалідів Чорнобиля 1-ї групи та 1258 ліквідаторів. Безперечно, вони заслуговують тільки найкращого, в тому числі й якісного лікування. Сподіваюся, що це, європейського зразка відділення, дасть змогу підлікуватися й поправити здоров'я цим категоріям громадян, у тому числі і з Овруччини. Як ми побачили, відділення розраховане на 40 ліжко-місць і забезпечене усім найнеобхіднішим: є телевізори, холодильники, сучасні стерильні засоби тощо. Все це вселяє надію у поліпшення медичної допомоги. Є задумка створення там для лікування потерпілих із нашого району окремої палати".

Багато із людей, напевно, хочуть дізнатися, хто може отримати там медичні послуги? Як зазначила у ході розмови його завідувачка Н.М. Корендович, всі потерпілі 1-ї - 3-ї категорій, які потребують лікування. Воно здійснюється за рахунок державних коштів. А за направленням можна звертатися до лікарів за місцем проживання. Відділення забезпечено необхідними ліками, які є у переліку на лікування "чорнобильців". На сьогоднішній день черги на лікування немає.

ДОВІДКОВО: із брифінгу з нагоди відкриття відділення
Уже з 2017 року тут зможуть пройти лікування близько 1,5 тисячі осіб. Такі цифри озвучив голова облдержадміністрації Ігор Гундич. "Над відділенням, - сказав він, - працювали два роки, протягом яких з обласного бюджету на ремонт і обладнання було виділено 4,5 млн грн".
Голова облради Володимир Ширма зазначив: "У відділенні медикаменти будуть за зниженими цінами, для цього з обласного бюджету буде виділено 1,5 млн грн, харчування коштуватиме у межах 30 грн на добу. Сподіваємося, що до кінця року ми ще придбаємо новий комп'ютерний томограф і відкриємо лабораторне відділення".

Світлана ОЛЕЖИЧ
Для лікування «чорнобильців» нове відділення

Для лікування «чорнобильців» нове відділення

Для лікування «чорнобильців» нове відділення

Для лікування «чорнобильців» нове відділення

Для лікування «чорнобильців» нове відділення

Для лікування «чорнобильців» нове відділення

На знімках: зліва направо завідувачка відділення Наталія Корендович, перший заступник голови РДА Володимир Гришковець, голова обласної організації "Дзвони Чорнобиля" Леонід Антонюк, голова райдержадміністрації Юрій Дивинський;
у палаті.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: газета «Зоря»
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення