«Наша ряба» проти Турчинова: найбільше бажаючих отримати мандат – на Малинському окрузі

01.11 15:25    
Експерти відмоніторили бажаючих стати нардепами на Житомирщині. Активність кандидатів на виборах до Верховної ради, які відбудуться через рік (27 жовтня 2019 року) перевищує на Житомирщині активність претендентів на президентське крісло (перший тур 31 березня 2019 року). Про це говорили експерти на круглому столі, присвяченому моніторингу передвиборчої ситуації на Житомирщині, що відбувся днями.
«Наша ряба» проти Турчинова: найбільше бажаючих отримати мандат – на Малинському окрузі

Дослідження зафіксувало, що більшість майбутніх кандидатів в президенти ніяк не означилися на Поліссі: штаби тільки починають розгортатися. Так за даними дослідження, Володимир Зеленський, який за соцопитуваннями є другим як в цілому по Україні, так і на Житомирщині, взагалі немає представника в області.

“У цей же час потенційні борці за депутатські мандати активно розказують по себе у газетах, а подекуди почали робити виборцям “цінні подарунки”, - зазначають експерти.

У дослідженні “Вибори 2019. Житомирщина. Моніторинг” оприлюдненому на круглому столі, вималювалися попередні списки кандидатів в округах.

“Найбільша концентрація кандидатів на Малинському виборчому окрузі (№66): конкуренцію діючому депутату Павлу Дзюблику можуть скласти колишній депутат від округу Віталій Журавський, радник найбільшого українського виробника курятини, агрохолдінгу МХП, Юрій Забела, син екс-голови ВР – Іван Литвин, генеральний директор компанії Юнігран Сергій Диняк, які вже проявилися на окрузі. Не виключено, що саме на цьому окрузі, за інформацією джерел з “Народного фронту”, спробує отримати мандат і голова РНБО Олександр Турчинов”, - зазначив політолог Володимир Піньковський.
«Наша ряба» проти Турчинова: найбільше бажаючих отримати мандат – на Малинському окрузі

Він також додав, що кандидати з цього округу навіть встигли стати учасниками скандалів.

“Поки нардеп Дзюблик розгорнув фейсбучну –дуель з екс-нардепом Журавським, згадуючи темні сторони політ-біографій, екс-губернатор Юрій Забела з депутатом-однопартійцем з РПЛ, взяв участь в полюванні чи то на фазанів, чи на розкрадачів торфу, в результаті якого голова сільскої ради з Іванківщини написав на обох заяву в міліцію про побиття. Конкуренти підхопили інформацію і активно розтиражували. Останні дні можна спостерігати неабияку медіактивність пана Забели, але історія залишить плями на його біографії”, – резюмували експерти.

Павло Дзюблик піариться на ремонтах соціальних об'єктів за рахунок коштів з бюджету, які він залучив, розіграв екологічний конкурс-лоторею – помітили експерти.

“Агітатори, що представляються помічниками Юрія Забели, записують пенсіонерів на отримання безкоштовних дров. Ця технологія може скласти серйозну конкуренцію проекту Віталія Журавського з роздачі безкоштовних окулярів, що вже більше року проводиться на окрузі (до початку офіційного виборчого процесу такі подарунки виборцям не порушують законодавство)”, - зазначив Піньковський.

Експерти зазначили, що передвиборчі перегони фактично розпочалися і на Коростенському виборчому окрузі (№64). Прояви кандидатів у вигляді безкоштовних газет, біг-бордів і навіть пайків зафіксував моніторинг проведений “Експертами Житомирщини”.

Координатор проекту Володимир Піньковський відзначив активність не тільки діючого нардепа Володимира Арєшонкова, але й екс-начальника Управління по забезпеченню повернення активів, одержаних злочинним шляхом МВС Олени Тищенко, нардепа Сергія Пашинського, директора „Житомироблагроліса” Ігоря Рибинського.

“На Бердичівському окрузі (№63) діючий нардеп Олександр Ревега наймовірніше знов зіштовхнеться з Павлом Жебрівським. Екс-депутат по округу Анжеліка Лабунська ніяк не не нагадує про себе виборцям. Не проявляють себе конкуренти на Новоград-Волинському виборчому окрузі (№65). Ймовірно вичикують, хто стане кандидатом від родини Литвинів: це може бути, як Володимир Литвин, так і Іван Литвин, який невдало спробував себе в 2014 році на Малинському окрузі”, - зазначив Піньковський.

Експерти прогнозують, що навіть “вічні” депутати Віктор Развадовський та Володимир Литвин можуть не втримати своє лідерство на чергових виборах: адже з кожним голосуванням отримують все менший результат.

Політологи зійшлися на тому, що нові кандидати, які досі не визначились з округами, будуть звертати увагу на Чуднівський округ – там ймовірно проявляться і кандидати –мешканці обласного центру, адже частина міста входить в цей округ. (№67) , Бердичів або Новоград-Волинський.

“Що ж до Житомира (округ №62) – незважаючи на велику кількість кандидатів, головна інтрига, чи повернеться на округ віце-прем’єр Генадій Зубко і чи поступляться амбіціями Борислав Розенблат та Олександр Рабінович, які працюють на окрузі скоріше один проти одного, ніж за себе”, - зазначають експерти.

Моніторинг передвиборчої ситуації, буде тривати до жовтня 2019 року. Експерти планують оприлюднювати його щомісячно.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення