Юрій Павленко: Сім’я і дитина стали одним із основних ресурсів збагачення нинішньої влади

Юрій Павленко: Сім’я і дитина стали одним із основних ресурсів збагачення нинішньої влади

21.10 19:16    
На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко під час зустрічі з працівниками Комунального навчального закладу «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І – ІІІ ступенів № 2» та Житомирської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 17.

Політична партія «Опозиційний блок» на сьогодні єдина, яка має чіткий план, спрямований на посилення захисту прав та інтересів дітей.
Юрій Павленко став першим Уповноваженого Президента України з прав дитини. Починаючи з 2005 року, політик сприяв запровадженню фінансування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу з державного бюджету та збільшенню у 7 разів розміру фінансування програм підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це дозволило розвинути сімейні форми влаштування таких дітей. Якщо у 2005 році виховувалося в таких формах біля 1 тисячі, то у 2015 році вже понад 13000 дітей.

За його підтримки у 2009 році було запроваджено одноразову допомогу при усиновленні дітей громадянами України в розмірі виплати при народженні дитини та збільшено у 5 разів розмір щомісячної державної допомоги на утримання дитини, що виховується під опікою цих громадян. Це дозволило збільшити рівень національного усиновлення дітей з 1400 у 2005 році до 2400 у 2013 році, а також збільшити кількість дітей, що виховуються під опікою у 4 рази, з 16 тисяч дітей у 2005 році до 65 тисяч у 2014 році.

Усе викладене вище дозволило фактично ліквідувати безпритульність дітей в Україні. Як наслідок, у 2011 році Комітетом ООН з прав дитини Україна була визнана країною з найкращим рівнем захисту права дитини на сім’ю.

Також відбулася гуманізація кримінального законодавства щодо неповнолітніх. Тепер до дитини покарання у вигляді позбавлення волі вживається тільки у крайніх випадках. Це дозволило скоротити кількість ув’язнених дітей та дитячих колоній.

Але нинішня влада намагається фактично знищити ці надбання, натомість наживається на найбільш незахищених категоріях населення.
«Держава на сьогоднішній день втратила контроль і облік за кількістю дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. У країні є ризик повернення ситуації з дитячою безпритульністю до рівня 90-х років. Сьогодні Кабінет Міністрів, і це підтверджують десятки моїх депутатських запитів і звернень до Міністерства соціальної політики, не володіє точними цифрами, точною статистикою, скільки ж є дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, скільки є сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, де і в яких умовах сьогодні перебувають діти, які втратили сім’ю», – зауважив політик.

Народний депутат України Юрій Павленко направив 29 депутатських запитів і звернень з питань захисту прав дітей, у тому числі і стосовно дітей Житомирщини.

Внесення та прийняття Закону України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» від 05.03.2009 року № 1065-VI створилоправове підґрунтя для багатьох програм в інтересах дітей, у тому числі для фінансування медикаментів та спеціального харчування важкохворим дітям.

Та жодної програми в цьому напрямку можновладці не підтримують. Тендери по закупівлі ліків і вакцин проводяться із запізненням, або взагалі не проходять, що взагалі недопустимо. Натомість зменшено фінансування медичних потреб дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання. Внаслідок цього діти помирають, але не від хвороб, що у переважній більшості випадків є виліковними, а від відсутності лікування.
Юрій Павленко: Сім’я і дитина стали одним із основних ресурсів збагачення нинішньої влади

Під час зустрічі з колективом школи-інтернату

За останні півтора року в Україні посилюються негативні тенденції в сфері забезпечення та захисту конституційних прав дітей, а також міжнародних зобов’язань у цій сфері. Сьогодні в жодному державному документі не відображені завдання щодо забезпечення і захисту прав дітей. Ні Стратегія сталого розвитку «Україна – 2020», ні Угода про Коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» не містять завдань з питань захисту прав дитини в Україні.

«Сьогодні більша частина дітей опинилася поза увагою держави. Уряд звітує про зменшення кількості дітей – сиріт, але чи може бути зменшення в ситуації, коли збідніла велика кількість сімей фактично в тричі, коли на території України тривають військові дії. У таких умовах кількість дітей – сиріт зростає. Це означає, що значна частина дітей, які фактично є сиротами, сьогодні не взяті на контроль Уряду, а, отже, не отримують передбаченої законодавством ні фінансової, ні юридичної, ні психологічної, ні будь-якою іншої допомоги. Фактично значна частина дітей, а точну цифру назвати важко, опинилися поза увагою держави. Це означає, що доля кожної цієї дитини знаходиться під величезним ризиком щодо її життя і здоров’я. Я завжди виходжу з інтересів дитини, як дитині буде краще. Будь-яка реформа щодо дітей повинна проходити, щоб жодна дитина не постраждала. Опозиційний блок – це та політична сила, яка може протистояти злочинним діям влади. Ми здатні дати достойну відповідь і захистити інтереси українців», - резюмував Юрій Павленко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення