«Бурштинова справа»: нове провадження — за фактом ймовірного підроблення офіційних документів для видачі дипломатичного паспорта нардепу

«Бурштинова справа»: нове провадження — за фактом ймовірного підроблення офіційних документів для видачі дипломатичного паспорта нардепу

20.10 17:31    
Законність підстав отримання народним депутатом Бориславом Розенблатом дипломатичного паспорта, вилученого детективами Національного антикорупційного бюро України 19 жовтня, перевірятимуть в рамках окремого кримінального провадження. Відомості про початок розслідування внесені детективами НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань 20 жовтня. Попередня правова кваліфікація — ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, службові особи Апарату Верховної Ради України діючи за попередньою змовою з народним депутатом України Бориславом Розенблатом із метою забезпечення останньому можливості виїзду за кордон, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів.

Зокрема, службові особи управління забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату Верховної Ради України направили на адресу департаменту Консульської служби Міністерства закордонних справ України лист із проханням видати дипломатичний паспорт народному депутату Бориславу Розенблату, який нібито мав з 18 по 22 жовтня 2017 року виїхати до Ізраїлю для вивчення можливостей кооперації та співпраці між Україною та ізраїльською Торгово-промисловою палатою, а також Асоціацією виробників Ізраїлю.

На підставі цього листа «у зв’язку з виїздом у службове відрядження» народному депутату видали дипломатичний паспорт. 19 жовтня народний депутат використав документ із особистою метою – для виїзду до Федеративної Республіки Німеччина.

Наведені дані, що свідчать про ймовірне внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, детективи НАБУ встановили під час розслідування кримінального провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні (так званої «бурштинової справи»).

Нагадуємо, 19 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України запобігли вивезенню за кордон народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування так званої «бурштинової справи». Слідчі дії відбувалися на території аеропорту Жуляни.

19 червня детективи НАБУ затримали низку осіб, причетних до одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за пособництва народних депутатів України. Вказана операція відбувалась за співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США).

11 липня 2017 року Верховна Рада України надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності двох фігурантів «бурштинової справи» – народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова. Однак подання Генерального прокурора на затримання та арешт двох нардепів парламентарі при цьому не підтримали.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення