Редакція газети звинувачує поліцію у зв’язках із директоркою інтернату, яка побила журналістів

Редакція газети звинувачує поліцію у зв’язках із директоркою інтернату, яка побила журналістів

28.03 11:44    
Як повідомляють в НСЖУ, одна з найтиражніших житомирських газет «Эхо» відкритим листом звернулася до перших осіб країни, а також голови НСЖУ Сергій Томіленка, аби напад на їхню журналістку Світлану Міхальову таки був розслідуваний, а нападники отримали заслужене покарання.

Ще в липні минулого року на Світлану Міхальову та кореспондента «Комсомольської правди в Україні» напала очільниця Радомишльського психоневрологічного інтернату разом зі своїм чоловіком. Журналістів били в обличчя, штовхали, в хід ішли і руки, й ноги. Інцидент трапився, коли кореспонденти видань, проводячи журналістське розслідування щодо нелюдських умов утримання пацієнтів, брали інтерв’ю в однієї з підопічних інтернату.

За фактом нападу журналісти звернулися до Радомишльського районного відділку поліції. Розслідування всіляко затягували, а згодом, попри численні докази, свідків і відеозапис самого нападу, закрили через відсутність складу злочину.

- Річ у тім, що нападниця – колишня працівниця міліції. Практично всі нинішні працівники вже тепер поліції – її колеги. Про яку об’єктивність може йти мова? – говорить у коментарі прес-служби НСЖУ шеф-редактор обласної газети «Эхо», заслужений журналіст України Володимир Яцкевич. – Тож ми звернулися до прокуратури, аби правоохоронні органи втрутилися і розслідування було проведено як належить. Нині, за рішенням тієї ж прокуратури, слідство переведено до іншого – Коростишівського району. Розраховуємо на об’єктивність тамтешніх правоохоронців і наполягаємо на притягнення до відповідальності нападниці за двома статтями: перешкоджання професійній діяльності журналістки та, вже за фактом нашого розслідування, використання праці недієздатних осіб.
Зіштовхнувшись із затягуванням розслідування та необ’єктивністю правоохоронців, редакція вирішила зробити звернення на сторінках газети до Президента України П. Порошенка, генерального прокурора Ю. Луценка, уповноваженої Верховної Ради з прав людини та голови НСЖУ С. Томіленка.

- Добре обізнані з інформацією моніторингів щодо фізичної безпеки журналістів в Україні, який проводить Національна спілка журналістів. І так само добре знаємо, як мало справ доходять до суду. Тому вирішили використати всі важелі впливу, надати цій справі максимального розголосу, - відзначає Володимир Яцкевич. – Оскільки, я ще є помічником-консультантом народного депутата, то через нього публікації газети особисто вже отримав Юрій Луценко. Дуже сподіваємося, що таки отримаємо перший прецедент справедливого покарання за напад на журналіста.

Секретар НСЖУ, правозахисник Валерій Макеєв, аналізуючи деталі справи, констатує, що слідчими Радомишльського відділку поліції справу було закрито незаконно.

- Світлана Міхальова зі свого боку дотримала всіх вимог – не заходила самовільно на приватну територію, представилася журналістом. Тож у діях кривдника журналістки чітко прослідковуються всі ознаки протиправних дій за ст.171 «Перешкоджання професійній журналістській діяльності» та ст.345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» Кримінального кодексу України, - наголошує Валерій Макеєв.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення