Скандал з військовою технікою на Житомирщині: Військовий прокурор Центрального регіону зустрівся з блогером Андрієм Дзиндзя

01.04 23:18    
Наразі у соцмережах відстежується певний ажіотаж навколо нібито викраденої військової техніки, яку було виявлено у Новоград-Волинському районі Житомирської області.

27.03.2018 року саме на цю тему військовий прокурор Центрального регіону України, державний радник юстиції 3 класу Григорій Рябенко провів брифінг для представників ЗМІ, матеріали, оприлюднені під час якого, можна подивитись від на офіційному сайті військової прокуратури Центрального регіону.

30 березня, військовий прокурор регіону запросив до спілкування одного з відомих громадських діячів – блогера Андрія Дзиндзю. У своїх матеріалах блогер акцентував увагу громадськості саме на гострих питаннях, пов’язаних із виявленими фактами.
Скандал з військовою технікою на Житомирщині:  Військовий прокурор Центрального регіону зустрівся з блогером Андрієм Дзиндзя

Зустріч блогера із військовим прокурором відбулася в присутності керівників відповідних підрозділів військової прокуратури Центрального регіону України. Під час зустрічі громадському активісту було надано вичерпні відповіді на поставлені питання, а також гарантовано максимальне сприяння у інформаційному супроводі журналістського розслідування, в тому числі й на території, якою опікується військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України.

Нагадаємо, що техніка, про яку йшлося, це 196 одиниць, з яких 93 – автомобілі та тягачі, 98 – причепи, кунги та цистерни, 4 одиниці БТР та 1 - БРДМ. Наразі на вилучену техніку в ході досудового розслідування судом накладено арешт. На даний час слідством не здобуто будь-яких даних про приналежність виявленої автомобільної та спеціальної техніки Міністерству оборони України.

Обговорюючи проблеми взаємодії військових прокурорів з представниками ЗМІ і громадськості, Григорій Рябенко подякував блогеру за активну громадянську позицію. Військовий прокурор регіону звернув увагу останнього на особливості роботи військової прокуратури, передбачені відповідним законодавством України. Це і нерозголошення даних досудового розслідування, і неможливість офіційного оприлюднення неперевіреної чи недостовірної інформації тощо.

Крім того, на зустрічі було відмічено актуальність тісної співпраці правоохоронних органів із громадськими активістами, в тому числі учасниками АТО, яка є вкрай важливою у питаннях боротьби з корупційними проявами і не лише у військовій сфері. Представник громадськості поінформував військових прокурорів про сьогоднішню активну участь громадян України у всіх процесах, пов’язаних із обороноздатністю держави з огляду на бойові дії на Сході України, та підтвердив значущість наявності зворотнього зв’язку між військовою прокуратурою та представниками громадськості.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення