У Києві затримали військових «махінаторів», які на Житомирщині організували побори з колишніх колег по службі. ФОТО

29.05 23:11    
29 травня 2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України затримано начальника речової служби однієї з військових частин, дислокованої у м. Новоград-Волинській Житомирської області та вищого за посадою офіцера речової служби Командування Сухопутних військ Збройних Сил України безпосередньо після одержання ними неправомірної вигоди.
У Києві затримали військових «махінаторів», які на Житомирщині організували побори з колишніх колег по службі. ФОТО

Затримання проводилось слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області за оперативного супроводу співробітників Управління захисту економіки в Житомирській області в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Установлено, що вказані військові службові особи, будучи уповноважені на вирішення питання щодо розрахунку та виплати грошової компенсації за не отримане речове майно, налагодили незаконну схему систематичного одержання від військовослужбовців Збройних Сил України неправомірної вигоди.

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання вказаними правопорушниками в погонах у період з квітня по травень 2018 року від одного із військовослужбовців Житомирщини неправомірної вигоди в сумі 6000 гривень за не створення перешкод та здійснення виплати грошових коштів в сумі 51 тисяча гривень за фактично не отримане речове майно.
У Києві затримали військових «махінаторів», які на Житомирщині організували побори з колишніх колег по службі. ФОТО

Після одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 3000 гривень, указані вище посадовці затримані в порядку ст. 208 КПК України. Предмет неправомірної вигоди (грошові кошти) у них вилучено.

На даний час обом затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Довідково:
• ч. 3 ст. 368 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Сьогодні 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Сьогодні 10:43
Київські митники вилучили з посилки три археологічні ар ...
Сьогодні 10:37
СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів наве ...
Сьогодні 10:32
Дети Луковской общины тренируются в активном парке
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Сьогодні 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення