Оперативники затримали банду шахраїв, яка привласнила майже 18 мільйонів гривень

21.05 17:56    
Злочинна організація складалася з кількох організованих злочинних груп. Зловмисники діяли на території всієї держави. До складу організації входило 20 осіб. Наразі затримано 12 активних учасників – організатора, трьох співорганізаторів та вісьмох членів злочинної організації. Кошти потерпілих затримані привласнювали під приводом продажу дизельного пального та мінеральних добрив. Про це повідомив начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський.
Оперативники затримали банду шахраїв, яка привласнила майже 18 мільйонів гривень

За його словами, співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції спільно з оперативниками Управління карного розшуку поліції у Хмельницькій області, за участі співробітників карного розшуку в Одеській, Житомирській, Івано-Франківській та Черкаській областях, а також слідчих ГСУ Нацполіції задокументували та припинили діяльність злочинної організації, яка складалася з кількох організованих злочинних груп. Спецоперацію проведено за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та співробітників поліції особливого призначення. Заходи здійснювалися за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський зазначив, що зловмисники під приводом продажу мінеральних добрив та дизельного пального привласнювали кошти потерпілих. Члени злочинної організації мали кілька заздалегідь підготовлених «сценаріїв», які залежали від поведінки обраних жертв.
Оперативники затримали банду шахраїв, яка привласнила майже 18 мільйонів гривень

Зокрема зловмисники телефонували до фермерів, керівників організацій представлялися працівниками підприємства, яке нібито займається продажем мінеральних добрив або дизельного пального. Після домовленості про продаж товару зловмисники просили сплатити передплату. Щойно потерпілі перераховували завдаток за товар – зловмисники відключали телефони та зникали.

Мали зловмисники і злочинну схему дій на випадок, коли обрана жертва погоджувалася сплатити кошти лише після доставлення товару. В такому випадку шахраї підшукували постачальників, які насправді надавали послуги із продажу мінеральних добрив і дизельного пального, та замовляли доставку товару на адреси потерпілих. Зловмисники підробляли документи, зокрема платіжні доручення, та надсилали їх у електронному вигляді потенційним покупцям.

Отримавши платіжне доручення, потерпілі не перевіряли надходження коштів та починали розвантажувати товар. В цей час одним із членів злочинної організації телефонував до представника покупця та вимагав негайного перерахувати кошти за поставлене майно. Шахрай надавав розрахунковий рахунок, який вони потім спустошували.

Для злочинних дій шахраї створили 17 фіктивних підприємств з різними розрахунковими рахунками. Фігурантам інкримінують вчинення 57 шахрайств. Сума збитків становить понад 18 мільйонів гривень.

«До складу організації входило понад 20 учасників. В порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України поліція затримала 12 фігурантів. Зокрема затриманий організатор, три співорганізатори та вісім найбільш активних учасників злочинної організації. Встановлено, що зловмисники діяли на території всієї держави», - повідомив Вадим Дзюбинський.
Оперативники затримали банду шахраїв, яка привласнила майже 18 мільйонів гривень

Оперативники затримали банду шахраїв, яка привласнила майже 18 мільйонів гривень

В ході проведення понад 30 санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів поліцейські вилучили зброю, наркотики, банківські картки, фінансово-господарські документи різних товариств. Крім того, виявлено кошти в іноземній валюті та золоті вироби.

«Затриманим інкримінують участь у злочинній організації та вчинення шахрайських дій у складі злочинної організації в особливо великих розмірах. Організатору також інкримінують створення злочинної організації», - наголосив начальник Департаменту карного розшуку Вадим Дзюбинський.

Досудове розслідування триває в рамках кримінального провадження за ч.1,2,3,4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст.255 (Створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:32
На Кіровоградщині за матеріалами ДБР судитимуть експода ...
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення