У Житомирі спостерігачка ОПОРИ зафіксувала, як секретарка дільничної виборчої комісії ходила по ТВК з печаткою в руці

У Житомирі спостерігачка ОПОРИ зафіксувала, як секретарка дільничної виборчої комісії ходила по ТВК з печаткою в руці

28.10 11:58    
У Житомирі до міської територіальної виборчої комісії під ранок 26 жовтня приїхали члени дільничної виборчої комісії №181343 з печаткою та порожніми протоколами. Спостерігачка ОПОРИ зафіксувала, як секретарка комісії ходила по приміщенні ТВК з печаткою в кишені.

“У приміщенні міської ТВК я побачила жінку, яка піднімалася до зали засідання комісії з печаткою в одній руці та паперами схожими на пусті протоколи в іншій. Я представилась і запитала, що в неї в руці. На мої питання вона відреагувала дещо агресивно, а тоді на її захист підключився чоловік, який попросив йти геть і не чіплятися до них. Печатку вона вже сховала до кишені. Жінкою виявилась секретарка ДВК №181343. Мої питання секретарка проігнорувала і почала стрімко направлятися до виходу з ТВК. Я почала наздоганяти жінку і попросила допомоги у поліції. Працівники поліції її зупинили, я викликала патрульних через 102. До ТВК секретарка приїхала з печаткою, бо вони на ДВК забули проштампувати всі необхідні документи”, – розповідає спостерігачка ОПОРИ.

Поки чекали поліцію, секретарка комісії намагалась вмовити спостерігачку ОПОРИ обійтися без поліції, пояснюючи, що не знали, що не можна брати печатку з собою до ТВК.

“Секретарка намагалася вмовити мене вирішити ситуацію без заяви в поліцію, мовляв вона не знала, що це порушення, їй ніхто цього не пояснив. Пізніше просити за секретарку прийшов і чоловік, який на початку інциденту грубо просив мене не чіплятися до них. Також запевняв мене, що вони не мали злих умислів і хотіли лише доставити печатки на запаковані мішки з бюлетенями”, – зазначила спостерігачка ОПОРИ.

Коли приїхала поліція, спостерігач ОПОРИ написала відповідну заяву і надала свідчення. Пояснення написала і секретарка ДВК.

ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 6 статті 253 Виборчого кодексу України під час транспортування виборчої документації печатка дільничної виборчої комісії та незаповнені бланки протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці зберігаються у сейфі (металевій шафі) у приміщенні дільничної виборчої комісії.

У разі прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про зобов'язання виправити виявлені недоліки шляхом складання протоколу про підрахунок голосів на виборчій дільниці з позначкою "Уточнений", дільнична виборча комісія розглядає питання про внесення змін до відповідного протоколу на своєму засіданні та складає протокол з позначкою "Уточнений" після повернення членів комісії, які здійснювали транспортування виборчої документації, у строк, визначений територіальною виборчою комісією. Протокол з позначкою "Уточнений", невідкладно після його складання, транспортується до територіальної виборчої комісії в порядку, визначеному цією статтею.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення