Поліція Житомирщини попереджає про масовані фінансові удари шахраїв по гаманцям полісян

Поліція Житомирщини попереджає про масовані фінансові удари шахраїв по гаманцям полісян

18.08 11:45    
Лише упродовж 17 серпня на Житомирщині зафіксовано 6 випадків різних ошуканств. Правоохоронці розслідують обставини і встановлюють причетних. Водночас закликають громадян не втрачати пильності і бути обачними у спілкуванні з незнайомцями щодо будь-яких фінансових питань.

За минулу добу від інформаційних нападів пройдисвітів постраждали шестеро жителів регіону, які звернулись з відповідними заявами до поліції. Застосовані у цих випадках схеми давно відомі, однак чомусь знову стали ефективними.

У м. Бердичеві правоохоронці обґрунтовано підозрюють 36-річну місцеву жительку в ошуканстві з мобільним телефоном. Жінка під приводом здійснення термінового дзвінка заволоділа ґаджетом бердичівлянина і зникла разом зі своєю здобиччю. Правоохоронці встановили її місцеперебування. Усі обставини з’ясовуються в рамках подальшого кримінального провадження.

До Житомирського райуправління поліції звернувся 48-річний чоловік, який розповів про дзвінок нібито банківського працівника. Той, мовляв, сповістив, що невідомі намагаються зняти з рахунку заявника гроші і запропонував відкрити мобільний додаток. Після найпростіших маніпуляцій з розголошенням особистої інформації з рахунку чоловіка дійсно зникли понад 60 тисяч гривень.

Ще один житомирянин заявив про ошуканство з нібито мобільним додатком. За його словами, в одному з месенджерів він за посиланням перейшов до боту банківської установи для оформлення електронного підпису. А після введення запрошених даних своїх карток з рахунків було знято заощадження загалом близько 20 тисяч гривень.

Одразу двоє жителів Житомирщини постраждали у результаті популярної схеми «рідний у халепі». 74-річний житель обласного центру віддав кур’єру 40 тисяч гривень для лікування своєї доньки, яка нібито потрапила в ДТП. Таку тривожну звістку пенсіонерові сповістив невідомий абонент, що назвався лікарем.

Ще одна 52-річна жінка, жителька м. Овруча, повірила повідомленню про затримання її доньки за поранення іншої людини. Таку, як виявилось згодом, казку розповіла телефоном невідома жінка, яка назвалась поліцейською. Тож виручаючи з уявної халепи дочку, заявниця потрапила у справжню, перерахувавши на названий їй рахунок 20 тисяч гривень.

Жителька Романівської громади замовила через інтернет-мережу продуктовий набір, оголошення про продаж якого знайшла в одній із соцмереж. Оплативши наперед 7,5 тисяч гривень, жінка так і не діждалась свого замовлення, а зв'язок з контактною особою увірвався.

В усіх випадках тривають досудові розслідування за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України, у рамках яких поліцейські встановлюють причетних до кримінальних діянь

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення