Шахраї «розвели» житомирську бізнес-вумен майже на 300 тис

23.04 13:17    
Заочна любов обернулась для житомирянки банкрутством

ЖИТОМИРСЬКІ НОВИНИ Заочні знайомства в інтернет-павутині, за sms і телеповідомленнями стали настільки популярними у сучасному суспільстві, що, здається, іншого способу зустріти власну долю для молодих людей просто не існує. Незважаючи на всі переваги віртуальних знайомств, а також «численну» кількість щасливих пар, що обручилися в результаті тривалих електронних переписок, все ж не варто забувати про те, що заочне спілкування у віртуальному просторі найчастіше призводить не просто до розчарувань, а загрожує чималими матеріальними збитками.

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в СЗГ УМВС України в Житомирській області, на одному з розважальних телеканалів житомирянка Олена (всі імена змінені - авт.), яка останнім часом страждала від самотності, помітила на стрічці повідомлень сумний текстовий заклик, мабуть, такої ж самотньої душі, що виставила на загальний огляд свій номер телефону. Судячи з повідомлення, належало воно молодому чоловікові, який всіма можливими способами і шляхами шукає серйозних стосунків з не менш серйозною жінкою. І ось, чи то від безнадійного почуття самотності, чи від того, що заклик до спілкування настирливо мозолив очі молодій жінці, та раптом взяла в руки свій мобільник і відгукнулася sms-кою. Мовляв, я, дуже серйозна і зовсім не вітряна, бажаю познайомитися з вами. І – о, диво! Відповідь надійшла негайно і теж у вигляді текстового повідомлення, мовляв, здрастуйте, я Микола з Донеччини.

Етап переписок sms-ками тривав недовго. Вже через день Микола попросив дозволу зателефонувати Олені. Розтанувши від такої делікатної галантності кавалера, та милостиво дозволила. Дзвонити один одному вони стали часто і довго розмовляючи. Олені подобалося, що чоловік жваво цікавиться її способом життя, оточенням, в якому вона знаходиться. Більш того, виявляється, у них обох так багато спільного. Наприклад, вони обидва багаті й самотні. Всі відносини, які були до їх заочної зустрічі, носили винятково меркантильний характер. І обидва вони від цього остаточно втомилися. Ну як тут не закохатися по самі вуха?!

Про Миколу щаслива жінка дізналася, що він бізнесмен, має свою серйозну справу, що приносить йому чималий прибуток. Та й сама вона була не з бідняків. Коли ж чоловік під час чергового телефонної розмови заговорив про те, щоб приїхати, Олена, як і належить закоханої дамі, розхвилювалася і зраділа одночасно. Навіть прохання Миколи вислати йому фотографію своїх заощаджень, не викликало у неї жодних емоцій. Та й воно зрозуміло: серйозний бізнесмен буде відриватися від своїх справ і їхати в інший кінець країни, аби ще й там розчаруватися в чесності своєї подруги. Тому Олена сумлінно виконала його прохання – грошові заощадження сфотографувала на телефонну камеру і відправила на знайомий номер. Микола тут же дзвінком відзвітував про отримання цінного повідомлення: мовляв, все вирішено – виїжджаю негайно!

Але наступного дня Микола раптом не дав про себе знати навіть коротким повідомленням. Його номер зрадницьки мовчав. І так тривало весь тиждень. Чого вже тільки не передумала потенційна наречена за цей час! Однак кавалер так само несподівано вийшов на зв'язок, а голос його був якийсь пригнічений. Він коротко вибачився за свою мовчанку і повідомив Олені, що серйозно «влип»: бізнес під загрозою, так що там справа - його життя висить на волосині! Потрібно терміново відкупитися, а всі його банківські рахунки заблоковані.

Почувши таке, Олена страшно засмутилася. Адже якщо так далі піде, вона свого благовірного так і не побачить на власні очі ніколи. А Микола, затягнувши ще якусь сумну пісню, раптом сказав, що Олена може його врятувати. І навіть уточнив, про всяк випадок, чи довіряє вона йому. Закохана жінка мало не крізь сльози пообіцяла зробити все, що в її силах. Ось тоді Микола і назвав їй суму, яка терміново потрібна йому для відкупу.
Ну це ж наскільки повинні бути сильними почуття до чоловіка, якого ніколи і в очі не бачила, щоб ось так просто піти в банк і перевести на зазначений рахунок аж 30 тисяч доларів США!.. Тим не менше, рука в Олени не здригнулася, голова була, як їй здавалося, холодною. І тільки серце обливалось гарячої кров'ю. Не за гроші, звичайно, а за порятунок коханого.

Микола, як справжній джентльмен, подякував Прекрасній Олені за її душевну доброту і щедрість, при цьому пообіцявши повернути все сторицею. Як тільки розбереться зі своїми проблемами, відразу приїде і зіграють вони весілля на весь білий світ...

Власне, на цьому вся казка закінчилася. Нареченого Олена так і не дочекалася, втім, як і своїх кровних грошей. Набираючи в сотий раз за тиждень жаданий номер телефону, жінка у відповідь чула лише те, що абонент не може прийняти виклик. Ось тут і закрався в її душу черв'ячок сумніву, чи не навішав їй чоловік, якого вона знати не знає, локшини на вуха.

Жінка негайно подала заяву в міліцію. А коли її запевнили, що вона стала жертвою чистої води шахрайства, всю уявну любов як рукою зняло.
За словами заступника начальника управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Сергія Хімчика, за фактом шахрайства було порушено кримінальну справу. Оперативникам удалося відшукати слід зниклого нареченого. Шукати його аж на Донеччині ніхто не став, оскільки його перебування обмежується місцями позбавлення волі. А гроші, які житомирянка Олена перевела на лівий банківський рахунок, були благополучно зняті невідомою особою. Подальшу схему працівники міліції продовжують розплутувати.

Як захиститися?
1. Дорогі дівчата й жінки! Ніякі заходи безпеки не можуть замінити вашого власного здорового глузду! Як би ви себе самотньо не відчували, утримається від сумнівних знайомств через інтернет і телеповідомлення. Повірте, принци на білих "Мерседесах" точно не залишають свої координати на рухомих стрічках розважальних телепрограм і не розміщують свої анкети із закликом готовності до серйозних відносин на сайтах знайомств.
2. Якщо вже вам подобається заочне знайомство, постарайтеся підходити до спілкування з віртуальними друзями виключно з тверезим розумом. Ну погодьтеся, нерозумно закохуватися в намальований уявою образ і кидатися на виручку невідомо кому. Адже на це розраховують шахраї, які так і чекають моменту, коли ж ваша пильність втомиться контролювати ваші дії! Хочете віртуального спілкування - значить, навчіться бути уважними до всіх дрібниць і довіряти інтуїції.
3. Вчиться на чужих помилках і робіть відповідні висновки. Пам'ятайте: холодна голова і здоровий глузд ще нікому не стали на заваді вдалого одруження і точно допомогли зберегти найтепліші стосунки у шлюбі!

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення