Поки Тимошенко живе у душі - її чоловік розсікає Прагою на машині за півмільйона. ВІДЕО

11.02 15:25    
Політичні вигнанці Олександр Тимошенко та Богдан Данилишин, з незрозумілих причин, відмовились від зустрічі для інтерв'ю з журналістами. Як зазначають журналісти програми "Табу", можливо тому, що їхній образ не дуже співпадає з образом звичайних біженців. Одна з офісних будівель в самому центрі Праги. При вході висять таблички з назвами фірм, які тут розташовані, але про організацію Українська європейська перспектива – ані слова. Її заснував екс-міністр економіки Богдан Данилишин. Тепер на четвертому поверсі цього будинку така собі конспіративна квартира, де збираються українські опозиціонери у вигнанні. І це єдине місце, де точно можна зустріти Олександра Тимошенко.

До згаданого офісу він під'їжджає за кермом Ауді ТТ останньої моделі, ціна на яку в Україні стартує з 400 тисяч гривень. Автівка Олександра Тимошенко одразу кидається в очі, місцеві мешканці, як і більшість європейців, які живуть у великих містах, надають перевагу малолітражкам. На крутих машинах тут їздять або росіяни, або українці.

За дві тисячі кілометрів від Качанівської колонії на Харківщині він намотує кола Чеською столицею. Світлофори, обгони – Тимошенко поспішає на зустріч. Потім на годину зникає в одному будинків разом з жінкою, і з'являється знову. Після тривалої розмови з нею, рушає назад до свого авто. Так і проходить день у політичному вигнанні. Зустрічі, обіди, вечері. Ще один політичний емігрант - Андрій Шкіль – зізнається, що постійно спілкується з паном Тимошенко і паном Данилишиним. "Звичайно зустрічаємось, не так, щоб спеціально, але майже що будня. В залежності від того як в мене справи то…ми бачимось. Але ми майже кожен день на телефонному контакті.

Зрештою тут не така велика група мігрантів, щоб не спілкуватися", - зазначає екс-нардеп. Шкіль на відміну від Тимошенко та Данилишина ще не подавав прохання про політичний притулок. Фактично він тут як турист. Щоправда, без паспорту. Дипломатичний закінчився разом із депутатством, а звичайний Шкіль втратив. Новий українське МВС, за словами екс-депутата, видавати відмовилось, що ще раз підтверджує політичне переслідування. "На даний момент це не є принциповим, в мене є інші документи, які підтверджують мою особу. Я не почуваю себе в Чехії погано, але в мене є відчуття втрати. Втрати країни, в яку я не можу поїхати, хоча б на тиждень…як це можуть зробити решта неполітичних емігрантів, які живуть і в Чехії, і в інших країнах. В цьому різниця. Оце відчуття втрати, і я його відчуваю", - пробиває на ностальгію соратника Тимошенко. Вони їдуть з України, щоб зберегти свободу, щоправда разом з нею зберігається і стиль життя - все, до чого звикли. Може й тому, в теплі, на відстані двох тисяч кілометрів від батьківщини, батьківщину починають любити з особливим трепетом.


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ТСН
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення