Скандал! В Житомирі великий бізнес взяв 36 тисяч мешканців в заручники

30.05 08:13    
Заступник голови міської комісії з техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради Микола Дідківський відкрив позачергове засідання комісії, зібраної у зв’язку з загрозою виникнення надзвичайної ситуації у місті за участю міського голови Володимира Дебоя.

За словами начальника управління комунального господарства міської ради Олександра Марцуна, з 17 год. 30 хв. населення міста трьох районів міста (Польова, Північно-Західний, Крошня) залишились без централізованого водопостачання. Дії ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» з відключення станцій 3-го підйому КП «Житомирводоканал порушують основні конституційні права громадян, законодавство України, відповідно до якого громадяни мають право на безпечні для здоров’я і життя харчові продукти, питну воду, умови праці, навчання, виховання, побуту, відпочинку та навколищнє природне середовище.

Серед мешканців багатоповерхівок без води страждають найбільш вразливі групи населення: інваліди, лежачі хворі, пенсіонери, які не можуть самостійно забезпечити себе водою, будучи сумлінними платниками комунальних послуг.

Микола Дідківський зазначив, що «вже вдруге за декаду на засіданні міської комісії розглядається питання щодо відключення води. Якщо у першому випадку – 25-26 травня все відбувалося планово, із попередженням мешканців міста, підприємств, установ і організацій, то у даній ситуації населення міста не було попереджено, що є брутальним порушенням прав людини, не цивілізованим і безвідповідальним підходом до справи, загрозою до виникнення надзвичайної ситуації».

Заступник начальника Міськрайуправління ДСЕС Головного управління у Житомирській області Галина Шарапа повідомила: «У Житомирі за останні чотири місяці підвищився рівень інфекційних захворювань серед населення, особливо серед дітей. Відключення води непідготовлених до цього людей може загострити санітарно-епідеміологічну ситуацію». «Складною є ситуація і у навчально-виховних закладах, - зазначила начальник управління освіти міської ради Валентина Весельська. – Адже розпочали свою роботу пришкільні табори, яким для забезпечення всіх відповідних санітарно-гігієнічних норм необхідно визначений об’єм води».

Директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, депутат міської ради Геннадій Забродський пояснив присутнім, що тарифи на водопостачання не відповідають собівартості і держава, взявши зобов’язання щодо компенсації у тарифах їх виконує, на що вказує практика попередніх років – 142% у 2012 році. Тому треба звернутися до ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» з вимогою терміново, до 12.00 год. відновити електропостачання станцій водоканалу і відновити водопостачання міста.

Міський голова Володимир Дебой зауважив, що держава гарантує населенню на рівні законодавства і керівництва держави недопущення відключення населення від водопостачання холодної води. Тому дані дії суперечать політиці держави і люди не можуть нести відповідальність за стосунки двох господарюючих суб’єктів, що мають вирішуватись відповідно до договірних зобов’язань. Завдання міської комісії не допустити у місті Житомирі виникнення надзвичайної ситуації.

Міська комісія з питань ТЕБ та НС своїм рішенням вважає відключення об’єктів питного водопостачання міста від енергопостачання таким, що є порушенням вимог чинного законодавства та може призвести до виникнення надзвичайної ситуації санітарно-епідеміологічного характеру, пов’язаної з можливість масового інфекційного захворювання людей та масовим отруєнням людей у результаті споживання неякісної питної води. А ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» має терміново до 12.00 год. 29 травня 2013 року відновити електропостачання станцій 3-го підйому для відновлення водопостачання міста.


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення