Житомир: Народний депутат побачив зазіхання на свободу слова щодо газети «Місто»?

Житомир: Народний депутат побачив зазіхання на свободу слова щодо газети «Місто»?

12.07 00:22    
Питання створення наглядової ради для газети «Місто» обговорили члени міськвиконкому на засіданні робочої групи в Житомирі 10-го липня 2014-го року. Була висловлена пропозиція створити при газеті "Місто" надорган, який би давав поради щодо її розвитку. Цю спробу створення так званої наглядової ради депутат Верховної Ради Рустам Раупов, який був присутнім на засіданні, назвав схожою на бажання взяти під контроль редакційну політику муніципального засобу масової інформації.

Нагадаємо, Житомирську міську раду, яка є співзасновником газети «Місто» за всіх мерів критикували за жорстку «вичитку» номерів й вимоги піарити міського голову, через що газета втрачала репутацію, але отримувала дотацію з міського бюджету, за що мала "уклінно" дякувати. Нині ж ситуація, як каже головний редактор газети Тетяна Пашкевич змінилася: «Це не газета однієї людини, ми є містком між владою та житомирянами, - каже вона. Міська рада за час моєї роботи підтримувала та не втручалася в інформаційну політику, але тепер деякі люди, певно, хотіли б це змінити».

На вчорашнє засідання робочої групи прибув народний депутат України Рустам Раупов, який до свого переходу 19-го червня 2014-го року в Комітет з питань національної безпеки і оборони працював у Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Це не була робоча поїздка депутата: «Чому я приїхав? Це моя особиста ініціатива, тому що я побачив зазіхання на свободу слова. Під час цієї наради, я в цьому переконався. Давайте в Житомирі найдемо згоду та мир, для того, щоб врівноважити позиції. Філософія нашого життя в тому, що правда завжди посередині, але є принципові моменти, за які заходити не можна ні в якому разі», - сказав Раупов.

Спробу створення для газети «Місто» наглядової ради він назвав схожою на бажання взяти під контроль редакційну політику муніципального засобу масової інформації: «Я пропоную зупинитися, дати можливість редактору почути те, що ви хочете, але кожен з бажаючих побачити себе на сторінках має розуміти, що в газеті просто не вистачить смуг. Я думаю, що варто частіше запрошувати редактора, обговорювати в робочих групах шляхи розвитку газети, і все буде добре. Але ні в якому разі не йти по шляху створення надоргану. Навіщо тоді в такому разі редакція? Це виглядає, і буде виглядати, як бажання влізти в редакційну політику», - говорить народний депутат. Він підкреслив, що будь-яке бажання допомогти не повинно перетворюватись в бажання керувати.

Член виконкому Микола Костриця під час засідання сказав: «Я був присутній на засідані робочої комісії по звітуванню фінплану підприємств. Газета «Місто» звітувалась, жодних проблем по фінансовій складовій знайдено не було, звіт затверджено. Газета виконує свій фінплан, і тому ставити претензії до фінансової складової не можна».

Член міськвиконкому, член робочої групи Євген Сірук прокоментував для телеканалу «112 Україна» Олені Галагузі: «За помилку, яку здійснив Віктор Шуляр, за «недбалість» має вибачитися. Думаю, ми з громадою міста заставимо його це зробити». Сам Віктор Шуляр від коментарів відмовився.

Як зазначила сам головний редактор Тетяна Пашкевич, чим швидше Україна йде до роздержавлення комунальних засобів масової інформації, тим більше починається зацікавленість до таких комунальних газет. «З роздержавленням ЗМІ ми запізнилися щонайменше як на 10 років, нині – це вимога Ради Європи, - зазначила вона, - Нині хочеться, аби намагання допомогти розвиватися газеті не вийшло як у танго: один крок вперед – два кроки назад. Але ми відкриті, приймаємо критику та пропозиції, щоб розвиватися разом».

Нагадаємо, головного редактора газети Тетяну Пашкевич публічно звинуватив у службовому недбальстві член міськвиконкому Віктор Шуляр.

Інформація не підтвердилась, після чого 26 журналістів Житомира звернулися з відкритим колективним зверненням до Виконуючої обов’язки Житомирського міського голови Любові Цимбалюк з проханням дати цьому факту належну оцінку та зробити все для недопущення порушення законодавства в сфері захисту свободи преси та інформації.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення