Житомирщина: Через генералiв мобiлiзованi ризикують повернутись 200-ми і 300-ми

18.09 21:31    
Резонансною подією 17 вересня на всіх інформаційних ресурсах стала смерть одного та поранення трьох військовослужбовців 30-ї механізованої бригади, що в м. Новоград-Волинський Житомирської області. На фоні неоголошеної війни на Донбасі цей випадок не привернув до себе ту кількість уваги, яку б варто було.

За інформацією, яку надав житомирський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Валерій Кривонос, граната, що була випущена з АГС-17 розірвалася одразу після пострілу, через що постраждали військовослужбовці.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 725 «Недбале ставлення до військової служби». Винним загрожує від 3 до 7 років ув’язнення.

Хто винен? Чи «кого покарати?» – розбиратися прокуратурі.
Ми ж спробували зрозуміти: «Чому гранати розриваються одразу після вильоту зі ствола, а не долетівши до цілі? Відповідь напросилася сама собою - значить вона була несправна.
Ми зв’язалися з військовослужбовцями військових частин Житомирщини і були шоковані.
90% зброї з якою мобілізованих третьої хвилі готують до війни, продовження якої, попри всі «мирні плани», є найбільш ймовірним розвитком ситуації в найближчий час – це МЕТАЛОБРУХТ, ну чи на крайній випадок МУЗЕЙНІ ЕКСПОНАТИ, що пролежали на складах 25 і більше років.

– Техніка, на якій нам пропонує воювати вище командування 4-го класу, для нормального її фунцкіонування і використання має бути мінімум 2-го класу. Ніхто не може гарантувати, що завтра з кимось з моїх підлеглих не станеться нещасний випадок, мовчу вже про готовність до бойових дій, – розповідає офіцер однієї з військових частин Житомирщини.

В інших частинах нам неофіційно теж підтвердили цю інформацію і розповіли, що військові частини НЕ МОЖУТЬ НЕ ВЗЯТИ МЕТАЛОБРУХТ НА ОЗБРОЄННЯ, оскільки на командування частин тиснуть «ЗВЕРХУ».

«Генералам, які вигрівають свої жирні зади в кабінетах плювати на чому ми воюємо!!! Для них зараз головною метою є втриматись на кріслах, які останнім часом почали розхитуватись. Відвертий провал АТО, сотні загиблих, тисячі поранених. Я думаю, цього можна було б уникнути, якби ці шишки оцінювали боєздатність підрозділів не по папірцях, а знаючи реальну ситуацію», – ділиться думками інший військовослужбовець, котрий брав безпосередню участь в Антитерористичній операції.

А й справді, згадаймо, скільки разів ми чули про іржаві патрони, автомати, що не стріляють, техніку, що не їздить, чи, в кращому випадку, їздить та стріляє не так, як хотілося б.

І то були «заяви» під час 1-го та 2-го етапів мобілізації. Для них намагалися дати більш-менш працюючу техніку. Та й вона глохла на полі бою, під час маршів, чи ще на полігонах.

«Всі мовчать, що нам доведеться їздити на брухті. Я не хочу, щоб мене вважали зрадником, але застрелитися я й сам можу, я захистити хочу своїх близьких і рідних, свою домівку. Якщо мене відправлять в зону АТО – я поїду, ми всі поїдемо, але ризикуємо повернутись 200-ми і 300-ми», – говорить мобілізований 3-ї хвилі, який попросив не називати його імені.

Підсумовуючи все сказане моїми співрозмовниками, не хочу робити жодних висновків, оскільки вони просто плачевні. Лише поставлю 2 запитання.
1. Товариші прокурори, кого ви карати збираєтесь?
2. Вельмишановні генерали, ви взагалі думаєте про своїх підлеглих?

Кожен з нас знає відповіді на ці запитання, тепер хочу отримати відповідь від тих, кому вони адресовані.

Олександр Горiнчик, ЖИТОМИРСЬКІ НОВИНИ

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення