Євроінтеграцією у житомирського політика Зубка буде займатися… «товариш Арбузова» по скандалу

05.01 12:16    
Урядовим розпорядженням заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства призначено Романа Чуприненка.

Представляючи колективу Мінрегіону новопризначеного заступника, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив, що Роман Чуприненко відповідатиме за питання європейської інтеграції.

Урядовець окреслив чіткі завдання, які стоять перед відомством в сфері євроінтеграції – виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, активізація зовнішньоекономічної діяльності, створення сприятливих умов в галузях, якими опікується Мінрегіон, для притоку інвестицій тощо.

«Нам необхідно ставити собі чіткі завдання і визначати, якого саме результату маємо добитися. Ми маємо на ділі показати, що міністерству цікавий не процес, а конкретні справи, які змінюють життя українців на краще. І для цього не потрібно приймати багато законів, а просто треба визначити ціль і наполегливо працювати», - сказав Геннадій Зубко.

Він окреслив також основні завдання в напрямку децентралізації – це імплементація внесених змін до Бюджетного та Податкового кодексів на місцях, чітке визначення, які саме повноваження доцільно передати на місцевий рівень, а які залишити на державному рівні. У будівельній галузі серед пріоритетних завдань Геннадій Зубко назвав децентралізацію повноважень держархбудконтролю та передачі його функцій на місця. Для активізації експорту основних будівельних матеріалів на європейські ринки, важливим, за словами Віце-прем’єр-міністра, є якнайшвидша адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу, гармонізація національних стандартів з нормативною базою ЄС. Також серед завдань – енергоефективність та енергозбереження, зокрема у галузі житлово-комунального господарства.

Відзначимо, Роман Чуприненко в кінці квітня 2014 року увійшов до нового складу наглядової ради НАК "Украгролізинг". До цього він був директором Департаменту забезпечення діяльності міністра фінансів.

Як відомо, саме Роман Чуприненко за часів Януковича-Арбузова у 2013 році опинився в центрі скандалу, про який тоді написав відомий журналіст Сергій Лещенко. Так, відрядження трьох чиновників Кабміну до Америки обійшлося Україні майже в 200 тисяч гривень.

Згідно з інформацією, посадові особи, які витратили таку суму на свою поїздку - це перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, міністр фінансів Юрій Колобов, а також директор Департаменту забезпечення діяльності міністра фінансів Роман Чуприненко.

Разом з цими чиновниками в Сан-Франциско 15-20 січня 2013 «для проведення зустрічей з керівництвом міжнародних фінансових установ" літав глава «Укрексімбанку» Микола Удовиченко.

"Витрати на відрядження Арбузова, Колобова, Чуприненко складають 189 000 181 гривня 80 копійок. Відрядження глави" Укрексімбанку "Миколи Удовиченка фінансувалося за рахунок АТ" Укрексімбанк», - повідомили в секретаріаті Кабміну на запит «Української правди».

«Хоча саме відрядження чиновників було викликане пошуком коштів для бюджету, самі вони ці кошти не дуже економили», - зазначив Лещенко.

"Так, з Америки чиновники повернулися 20 січня, в понеділок, отримавши можливість провести мінімум один вихідний день в США. Кошторис поїздки 190 тисяч гривень на трьох означає, що чиновники летіли до Америки бізнес-класом", - додав він, нагадавши, що президент Фінляндії подорожує в США економ-класом.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення