Київський суд повернув регіоналу, колишньому «куратору» Житомирської області, майже два мільйони доларів!

Київський суд повернув регіоналу, колишньому «куратору» Житомирської області, майже два мільйони доларів!

23.02 09:45    
Найгірші підозри, на жаль, підтвердилися. Колишнім очільникам режиму Януковича тишком-нишком повертають мільйони доларів, котрі вони цинічно крали під час свого "господарювання" країною. Цю інформацію вдалося дізнатися лише після відповіді на офіційне депутатське звернення до Генпрокуратури України.

Отож, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Підпалого В.В. від 25.07.2014 р. родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка повернуто кошти, вилучені під час обшуку за місцем проживання його сестри Сімонової Л.В. Мова йде про 1 млн. 717 тис. доларів США, 9 тисяч євро і 1млн. 250 тис. грн!

Нагадаю, що у кінці березня рішенням слідчого судді цього ж Печерського райсуду, на ці кошти було накладено арешт у ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах"). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Найцікавіше, що представники Генпрокуратури України, котра покликана захищати інтереси держави, не подали протест чи апеляцію на таке рішення слідчого судді. Не з'явилася ця інформація й у офіційних прес-релізах цього відомства. Зрештою, якби ця інформація не дійшла до нашого Комітету з питань запобігання та протидії корупції, ніхто б і не знав про такі ганебні дії працівників суду та прокуратури, котрі вустами Генпрокурора Віталія Яреми обіцяють жити та працювати по-новому. Мабуть, це станеться після того, як вони позакривають усі старі "борги в особливо великих розмірах" перед злочинцями-попередниками. Ще раз переконався у правильності мого рішення поставити підпис під вимогою про відставку пана Яреми, котрий знаходить чимало часу, аби пояснити відсутність результатів розслідування злочинів проти Майдану, і тихенько мовчить про ось такі ганебні випадки. Сподіваюся, що під час свого анонсованого виступу у стінах Верховної Ради він пояснить такі дії своїх підлеглих.

Тим часом сам Присяжнюк переховується від слідства, втікши з країною разом із свитою Януковича. Вочевидь, повернуті кошти йому не будуть зайвими на чужині. Мабуть не залишився обділеним і слідчий суддя Підпалий В.В., бо як іще пояснити причину його такого рішення?

Тоді ж у березні на всю країну показали, як були конфісковані мільйони доларів готівкою та десятки кілограмів золота і коштовностей у помешканні екс-міністра ПЕК Едуарда Ставицького, котрий склав компанію Миколі Присяжнюку у переховуванні від слідства. Уже скерував відповідний запит до Генпрокуратури щодо долі цих вилучених скарбів. Не здивуюся, що рішенням ще якогось слідчого судді (за мовчазної згоди слідчих) і ці гроші було повернуто куму, свату чи брату цього злочинця. Про це дізнаємося дуже скоро. А на цю ухвалу Печерського райсуду свою відповідь ми дамо вже на найближчому засіданні Комітету.

І ще одне. Гроші родині Присяжнюка було повернуто ще 28 серпня минулого року. У час, коли російські агресори якраз почали наступ на Донбасі. Коли уся країна скидалася грошима на забезпечення пограбованої режимом Януковича української армії. Коли на фронті сотнями гинули наші герої.

Зараз очільники держави багато говорять про реформування судів та прокуратури. Як на мене, то найкраще ось таких суддів та слідчих "реформувати" на передовій – у штрафбатах. Нехай у перших рядах звільняють захоплені терористами Донецьк та Луганськ. А конфісковані у злочинців режиму Януковича мільйони награбованих грошей скеровувати на фінансування української армії.

Дмитро Добродомов, секретар Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат України
Київський суд повернув регіоналу, колишньому «куратору» Житомирської області, майже два мільйони доларів!

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення