Юрій Кармазін нардепу з Житомира: Пане Розенблате, не дуріть нікого - бурштиновий закон був прийнятий ще 5 років тому

05.05 11:02    
Юрій Кармазін нардепу з Житомира: Пане Розенблате, не дуріть нікого - бурштиновий закон був прийнятий ще 5 років тому

3 травня на каналі 112 гостями програми «Чиста політика» були народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», заступник голови комітету з питань промислової політики і підприємництва Борислав Розенблат, народний депутат II-IV, VI скликань Юрій Кармазін і народний депутат VII-го скликання Олег Бондарчук. Говорили про врегулювання питання добровольчих батальйонів, підсумки саміту Україна-ЄС, взаємовідносини ЄС з Росією, а також про стан української промисловості та прийняття бурштинового закону.

Під час жвавого обговорювання нардеп від Житомира Борислав Розенблат похвалився що вже встиг провети 3 закони, в тому числі і відомий «бурштиновий закон».

«Прекратите нападки что мы ничего не проводим. Мы – все проводим. Да, идти хочется быстрее. Я не буду говорить про себя, но я знаю, что провел три закона, которые должны изменить. Мы возвращаем дотации сельхозпроизводителям, мы делаем все, чтобы узаконить добычу бурштина, когда миллиарды уходят за границу. Мы впервые парламентом нормально приняли этот закон. Но на все это нужно время», - радіє нардеп Розенблат досягненням влади Порошенка.

Натомість відомий політик, громадський діяч та юрист Юрій Кармазін попросив житомирського депутата Розенблата нікого не дурити. За його словами закон про бурштин був прийнятий ще… 5 років тому.

«Пане Розенблате! Цей закон був прийнятий ще 5 років тому. Підніміть його. Не дуріть нікого! Не дуріть! Також я зараз вам відповім і по іншому. Коли ми виступали проти роззброєння і проти знищення української армії, де ви тоді були? Чомусь я не чув що ви виступали проти. Петро Порошенко тоді був в уряді Януковича, і я не чув щоб він виступав проти. А ми тоді виступали за те, щоб армію не знищили», - наголосив Юрій Кармазін.

Переглянути повне ВІДЕО з ефіру можливо за посиланням: 112 канал.

До речі, ми дійсно знайшли інформацію про прийняття 5 років тому цього закону 240 голосами депутатів, а також офіційний коментар від його ініціатора - народного депутата України Миколи Шершуна. За його словами, бурштин відтепер можна добувати старательським способом, щоправда, робити це можна лише на родовищах, котрі не мають промислового значення.

«Робити це дозволяє «Закон про бурштин», який Верховна Рада ухвалила більшістю у 240 голосів. Таким чином ми зможемо легалізувати розвиток бурштинової галузі. Від цього буде зиск і людям і державі, яка буде переробляти цей камінь», - наголосив Микола Шершун. Окрім того, в положеннях Закону йдеться про те, що видобуток та переробка сонячного каменю ліцензуванню не підлягає. А сам бурштин вилучили з переліку дорогоцінного каміння», - підкреслив тоді Микола Шершун.

Також цікаво, що у тому законі є кілька важливих моментів. На ділянки, які не мають для держави промислової цінності, діятиме спрощена система видачі ліцензій. Ці ліцензії повинні були видаватися не в Києві, а органами місцевої влади. Фактично це дозволило вести «старательський» видобуток бурштину і давало змогу легалізувати промисел, яким зараз багато людей на Поліссі займаються нелегально. Крім того, бурштин виводився з переліку дорогоцінного каміння. Це дозволяло українцям, які працюють з ним, продавати його для переробки в Україні, а не шукати контрабандних шляхів реалізації його за кордоном. Українські ж підприємства мали б змогу купувати камінь в Україні, а не в Польщі чи Прибалтиці.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення