Акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» отримали чергову перемогу над рейдером І. Бойком у суді

12.02 09:10    
Ігор Бойко, який щосили намагається переконати суспільство, що його власність – Житомирську кондитерську фабрику, відбирають рейдери, сам у 2010 році здобув цю фабрику у рейдерський спосіб. Це вже вкотре довів суд, цього разу - Рівненський апеляційний господарський суд, який 11 лютого 2016 року своєю Постановою відмовив Бойкові у задоволенні його апеляційної скарги та залишив у силі Рішення Господарського суду Житомирської області від 15.01.2016 р., прийняте на користь ошуканої Бойком акціонерки ЗАТ «Житомирські ласощі» Ніни Грущак.

15 січня ц.р. Господарський суд Житомирської області визнав недійсними рішення загальних зборів акціонерів ЗАТ «Житомирські ласощі», яке відбулося 20 листопада 2010 року, до яких І. Бойко та його поплічники не допустили мажоритарного акціонера – швейцарську компанію Delta Capital SA.

Саме на цих зборах у 2010 році було прийняте незаконне рішення про злиття ЗАТ «Житомирські ласощі», яке володіло Житомирською кондитерською фабрикою, із товариством з обмеженою відповідальністю «Будстайл ХХІ».

ТОВ «Будстайл ХХІ» було створене найманим представником іноземного інвестора Ігорем Бойком, але ніякої господарської діяльності не вело. У статутний фонд цієї «мильної бульбашки» засновник вніс кілька одиниць офісної техніки та якісь меблі на загальну суму 63 тис. грн., а ЗАТ «Житомирські ласощі» володіло активом, який коштував на той момент 109 млн дол. Втім, коли ці два підприємства злили, утворилося так зване ТДВ «ЖЛ», яке дивним чином майже повністю належало Бойкові. Якісь мізерні частки того ТДВ було розділено між менеджерами фабрики, які допомагали Бойкові здійснювати рейдерські дії, а мажоритарний акціонер, який володів 95% акцій, та 400 інших акціонерів, серед яких була і Ніна Грущак, залишилися ні з чим.

Далі із цим незаконним рішенням загальних зборів Бойко звернувся до корумпованих державних реєстраторів, які зареєстрували ТДВ «ЖЛ» та припинили ЗАТ «Житомирські ласощі». Усі активи незаконно припиненого ЗАТ «Житомирські ласощі» було передано ТДВ «ЖЛ». Так Бойко і заволодів Житомирською кондитерською фабрикою. Тепер же він намагається усіляко втримати награбоване.

Вищий адміністративний суд України своєю Постановою від 23 грудня 2015 року визнав дії корумпованих держреєстраторів протиправними та зобов’язав Державну реєстраційну службу скасувати усі записи в ЄДР, які стосувалися незаконного заволодіння фабрикою Ігорем Бойком. Постанова ВАСУ остаточно поставила ТДВ «ЖЛ», яке останні п’ять років хазяйнувало на чужій фабриці, поза законом. Зараз такої юридичної особи вже не існує.

Проте є фізична особа Ігор Бойко, що намагається довести своє право власності на чужу фабрику, обливаючи брудом не лише справжніх власників, але й міністрів, народних депутатів та навіть перших осіб держави. Втім, черговий суд вкотре довів, що справжній рейдер Житомирської кондфабрики – сам Ігор Бойко.

Рішення Господарського суду Житомирської області відсьогодні набуло законної сили. Акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» звертаються до всіх юридичних і фізичних осіб з застереженням – ТДВ «ЖЛ» не існує в природі, а Ігор Бойко не є власником Житомирської кондитерської фабрики, тож просять бути обачливими і не мати з ним справ щодо цього підприємства.

Прес-служба ЗАТ «Житомирські ласощі»

Акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» отримали чергову перемогу над рейдером І. Бойком у суді

Акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» отримали чергову перемогу над рейдером І. Бойком у суді

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення