Хто саботує рішення Житомирського апеляційного суду?

30.05 16:38    
Депутат Верховної Ради Андрій Лозовий на своїй сторінці у Фейсбук висловив своє невдоволення через саботаж рішення Житомирського апеляційного суду, який поновив на посаді голови Рівненської Облради Володимира Ковальчука.

«МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ПЕТРЕНКО НЕ ЗНАЄ ЗАКОНІВ І ЙДЕ ПО БЄСПРЄДЄЛУ
По беспредєлу такої наглості, до якої не доходили навіть регіонали.
Одне з болючих питань після Революції гідності - реформа судової системи України. Але про це згодом.
Ви можете собі уявити, щоб в цивілізованій державі міністр юстиції (юстиції, Карл!) не знає законів. Або знає і свідомо діє всупереч їм в ейфорії від своєї вседозволеності, бо не несе ніякої відповідальності за свої вчинки, навіть якщо це відвертий кримінал.
Відомо, що міністр юстиції Павло Петренко своїми незаконними діями блокує виконання низки обґрунтованих судових рішень, які ВЖЕ вступили в силу.
Зокрема, рішення Житомирського апеляційного адміністративного суду згідно якого був поновлений на посаді голови Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук.
Ми свідомо відмовились від силових акцій, хоча могли б, і захищаємо закон і справедливість виключно у правовому полі. Виключно в рамках закону.
Отже, Ковальчук отримав на руки остаточне рішення суду щодо негайного поновлення на посаді. Через саботаж місцевих чиновників законний голова неодноразово звертався до державних реєстраторів та нотаріусів, але кожне таке звернення блокувалося посадовими особами Міністерства юстиції, зокрема директором Департаменту нотаріату і банкрутства Тетяною Барановою, яка особисто (!) обдзвонювала нотаріусів, посилаючись на вказівку міністра Петренка.

Попри це ж знайшовся чесний законослухняний нотаріус, який, незважаючи на тиск, на виконання рішення суду вніс зміни в державний реєстр юридичних та фізичних осіб щодо зміни керівника Рівненської обласної ради, чим фактично підтвердив легітимність Ковальчука на цій посаді.
Але вже на другий день, в суботу відбулись дивні метаморфози в державному реєстрі.
Депутат облради від БПП Корнійчук, її самозванний голова, який втік у відпустку, у вихідний день (!), перебуваючи у відпустці (!), зловживаючи посадовим становищем особисто (!) вніс зміни в державний реєстр і знову "самопризначив" себе на посаду. Зверніть увагу на цинізм, Корнійчук при цьому "забув" сплатити держмито.

Це чистий кримінал, за який рано чи пізно комусь доведеться гріти нари.
Чому ця афера вдалась? Виключно завдяки особистому втручанню директора Департаменту нотаріату Баранової і її шефа Петренка, який ставиться до Мін'юсту, як до своєї приватної контори.
Між іншим, Петренко - вихованець горезвісного підрахуя Ківалова. Це справді той випадок, коли вчитель може гордитися своїм учнем.

Хочу нагадати громадськості, що в рамках примусового виконавчого провадження державний виконавець вже оштрафував Рівненську обласну раду за невиконання вищевказаного рішення суду. За такі дії держвиконавець був викликаний "на килим" до міністра Петренка, де з ним провели виховну роботу щодо недоцільності сумлінного виконання службових обов'язків.

І про яку судову реформу може йти мова в країні, де навіть міністр юстиції, який має бути символом верховенства права, настільки зухвало плює на закон?»
, - йдеться у повідомленні.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення