На Житомирщині злочинець спробував пограбувати… офіцера поліції

19.03 23:21    
Поліцейська Любарського відділення не дозволила зловмисникові себе скривдити і затримала зухвальця після короткого переслідування. Нині чоловіка перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів.

– Близько 20 години 16 березня я вийшла з відділення поліції і попрямувала додому. Йшла освітленою вулицею і, заклопотана, особливо не зважала на випадкових перехожих, - розповідає старший слідчий Любарського ВП ГУНП Олеся Миколаєнко.

Не примітила жінка і підозрілого молодика, який простував за нею, як виявилося за кілька хвилин, з певною метою. Події розгорнулися неподалік місцевої лікарні.

За словами Олесі, вона спочатку відчула, як хтось силою смикнув за сумку, яку вона тримала на плечі. Втім жінка не випустила її, а різко обернулася. Незнайомець виявився настирним і продовжував мовчки видирати ношу. Опанувавши перші непевні емоції, слідча швидко зрозуміла, що її намагаються пограбувати. Відтак спочатку відштовхнула зловмисника від себе, а потім одразу ж схопила його за комір куртки і почала кликати на допомогу. Молодик зумів вирвався і кинувся тікати.

– Я швидко дістала мобільник і набрала номер чергового. Коротко розповіла про пригоду і викликала слідчо-оперативну групу, - розповідає Олеся Миколаєнко.

Поки колеги їхали, слідча почала переслідувати молодика, а наздогнавши, затримала його. Саме у цей час і підоспіли її колеги. Грабіжник був доставлений до відділення поліції.
На Житомирщині злочинець спробував пограбувати… офіцера поліції

Було з’ясовано, що на сумку поліцейської спокусився 24-річний житель села Пединки, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Відомості за фактом замаху на вчинення грабежу (ст.ст.15, 186 ККУ) були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Молодика затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині його перевіряють на причетність до інших правопорушень, зареєстрованих у районі.

Старший слідчий, яка мало не стала жертвою грабіжника, зізнається, що у такій ситуації їй бувати не доводилося, але знання елементарних правил поведінки та швидке опанування власних емоцій допомагають зорієнтуватися і уникнути неприємностей. Відтак, аби не стати жертвами грабіжників, поліцейська радить громадянам:
– Не губіться, якщо відчуєте, що хтось намагається висмикнути вашу сумку на вулиці. Піднімайте галас, щоб привернути увагу оточуючих. Спробуйте запам’ятати прикмети зловмисника та напрямок, в якому він зник. Не гаючи часу, терміново зателефонуйте до поліції, адже грабежі – це ті злочини, розкрити які важливо «по гарячим слідам»!
Керівництво Головного управління Нацполіції в Житомирській області клопотатиме перед Головою Нацполіції про заохочення відважної капітана поліції старшого слідчого Любарського відділення поліції Олесі Миколаєнко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення