Скандал на Житомирщині: Чотири житлово-комунальні підприємства безпідставно отримали субвенцію на суму майже 3,9 млн грн

Скандал на Житомирщині: Чотири житлово-комунальні підприємства безпідставно отримали субвенцію на суму майже 3,9 млн грн

23.05 11:10    
Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час ревізій використання коштів субвенції, наданої 2015 року з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на комунальні послуги (теплопостачання, водопостачання і водовідведення), виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на суму майже 3,9 млн грн. Зокрема, чотири підприємства Житомирщини, що надають житлово-комунальні послуги, зайво отримали субвенцію на зазначену суму.

Наприклад, КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради через завищення витрат нарахованої заробітної плати працівникам підприємства та нарахування на заробітну плату, виплату якої та перерахування до єдиного соціального внеску проведено за рахунок коштів, виділених підприємству з міського бюджету, зайво отримало субвенції з державного бюджету на суму понад півтора мільйона гривень.

Інше ж підприємство (ТОВ «Малин Енергоінвест») через включення до розрахунку обсягу заборгованості з різниці в тарифах на послуги водопостачання та водовідведення завищених витрат з послуг очищення господарсько-побутових стічних вод, витрат електроенергії, збору за спеціальне використання поверхневих і підземних вод та витрат, пов’язаних з використання реагентів, зайво отримало субвенцію на суму понад 1,2 млн грн.

Через завищення витрат з амортизації основних засобів, які були отримані безоплатно, КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради зайво отримало субвенцію на суму майже 240 тис. грн, КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради – на суму 605 тис. грн, а КП Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» – на суму 218 тис. грн.

Про результати ревізій поінформовано прокуратуру Житомирської області. Відповідну інформацію направлено до Житомирської міської ради, Новоград-Волинської та Малинської міських рад.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення