Житомирський студент здобув «срібло» на Всесвітній літній Універсіаді

23.08 15:29    
У перші дні XXIX Всесвітньої літньої Універсіади у Китаї українські студенти здобули 6 нагород - два «золота», одне «срібло» і три «бронзи»

Перше «золото» Універсіади для України 20 серпня завоював студент Рівненського державного гуманітарного університету Михайло Романчук. Він виборов нагороду у плаванні вільним стилем на дистанції 400 метрів за 3 хвилини 45,96 секунди. Варто зазначити, що це новий рекорд змагань.

Цього ж дня бронзовим призером змагань з дзюдо став студент Сумського державного університету Андрій Колесник. Хлопець досягнув перемоги у ваговій категорії до 100 кілограм.

Ще одну «бронзу» для України завоювала вихованка Львівського державного університету Ксенія Пантелєєва, що перемогла на фехтувальному турнірі.

За результатами змагань зі спортивної гімнастики, «срібло» вдалось здобути у командному заліку студентам: Олегу Верняєву - Національний університет фізичного виховання і спорту України, Владиславу Гривко - Харківська державна академія фізичної культури, Євгену Юденкову - Луганський національний університет ім. Шевченка, Петру Пахнюку - Житомирський державний університет ім. Франка.

У другий день змагань – 21 серпня – золоті нагороди з плавання подвоїв студент Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Андрій Говоров. Хлопець подолав дистанцію на 50 метрів у стилі баттерфляй за 23,56 секунди.

На цій же дистанції здобув «бронзу» вихованець Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди Андрій Хлопцов. Його результат склав 23,86 секунди.

«Вкотре переконуюсь, що українська молодь є надзвичайно талановитою - Україні є чим пишатись. Не здаючи позицій із зимової Універсіади, ми цього разу знову здобули «золото», «срібло» та «бронзу». Переконаний, що саме наполегливість і цілеспрямованість наших юних чемпіонів стали запорукою перемоги», - привітав переможців заступник Міністра освіти і науки Роман Греба.

Цьогоріч літня Універсіада стартувала 19 серпня і триватиме до 30 серпня. Нагадаємо, що із зимової Універсіади-2017 українські студенти привезли дві золоті, три срібні та чотири бронзових медалі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:38
СБУ затримала агента рф, який хотів скоригувати ракетни ...
Вчора 23:54
У Хмільницькому районі чоловік ножем поранив знайомого ...
Вчора 23:46
Псевдопосадовиці з Генічеська повідомлено про підозру у ...
Вчора 23:27
За крадіжку та наругу над могилою полеглого захисника ф ...
Вчора 23:25
Понад 64 тис грн втратив прикарпатець перейшовши за фіш ...
Вчора 23:56
Свириденко: Витрачати державні кошти на товари внутрішн ...
Вчора 23:45
Кубраков: Розширюємо міжнародне партнерство для забезпе ...
Вчора 23:43
Карандєєв: Успіх стратегічних комунікацій – ключове для ...
Вчора 23:42
На Вінниччині молодик викрав з банківської карти знайом ...
Вчора 23:41
На Буковині прокуратура зобов’язала комунальну установу ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення