Революція в обласному футболі - створено Прем'єр-лігу

22.04 11:32    
Як стало відомо Інтернет-порталу Рупор Житомира, 16 квітня на зібранні представників обласних клубів відбулася знаменна подія: в складі федерації створено Лігу представників аматорських клубів Житомирщини з дуже широкими повноваженнями (приблизно такими, які має Прем'єр-ліга українського чемпіонату). Голову Ліги вирішено не обирати (на кожне засідання буде обиратись новий головуючий зі складу Ліги), кожна команда, яка виступає в чемпіонаті або першості області, делегуватиме на засідання Ліги одного представника з правом голосу.

Організаційними питаннями роботи Ліги доручено займатися голові ЖОФФ Олександру Чернявському. Засідання Ліги будуть відбуватися не рідше одного разу на місяць, а за вимогою третини її складу й частіше. Засідання вважатимуться повноважними, якщо на них будуть присутніми більше половини складу Ліги, рішення прийматимуться загальною більшістю голосів від усього складу Ліги. Організація проведення чемпіонату та першості області (суддівство, переноси матчів, складання календаря змагань, порядок сплати заявкових внесків, інші важливі питання) тепер вирішуватимуться виключно на засіданнях Ліги, і лише після прийняття по ним рішення мають бути затверджені виконкомом. Зокрема, рішенням Ліги той чи інший суддя може бути відсторонений від обслуговування матчів чемпіонату або першості області на деякий термін або довічно. Склад Ліги змінюватиметься щорічно, в залежності від тих клубів, які братимуть участь в чемпіонаті або першості області. Фактично вчора ЖОФФ було усунуто від проведення чемпіонату та першості області. Усі питання, що стосуються проведення цих змагань, вирішуватимуть представники клубів.

За повідомленням сайту вболівальників ФК Металург, також було прийнято рішення про сплату заявкових внесків команд в два етапи: за перше коло (1500 грн.) має бути сплачено до 1 травня, друга половина внеску за друге коло має бути сплачена за період міжсезоння. Команди, які не сплатять заявковий внесок у встановлений термін до змагань не допускатимуться. Для боржників за минулий рік (до них відноситься і „Металург”) встановлено термін погашення заборгованості протягом І кола змагань. Якщо у встановлений термін заборгованість погашено не буде, команди-боржники не будуть допущені до ІІ кола змагань.

Стосовно чемпіонату і першості. За словами п. Чернявського у вищій лізі чемпіонату області має виступати 12 команд: "Хіммаш", "Прес", "Металург", СФК "Арсенал", ФК "Коростень", СК "Легіон", ФК "Бердичів", "Шахтар", "Енергія", ФК "Звягель". Під запитанням участь у вищій лізі і змаганнях взагалі овруцького "Вручия" і житомирського СДЮШОР. Значно скрутніший стан справ в першій лізі. Поки зголосилися грати там "Граніт" Гранітне, "Авангард", ФК "Черняхів", "Темп" та "Керамік". Під запитанням участь в першій лізі ФК "Бараші", ФК "Олевськ", ФК "Довбиш" та "Звягеля-2".

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення