Ігор Гундич: За стадіон «Полісся» я переживаю більше, ніж ті, хто повинен це робити

24.06 14:22    
Сучасне футбольне поле, бігові доріжки, металоконструкції для накриття, тенісні корти та нове потужне освітлення – таким виглядає Центральний стадіон «Полісся» на завершальному етапі реконструкції.
Ігор Гундич: За стадіон «Полісся» я переживаю більше, ніж ті, хто повинен це робити

Екскурсію по головній спортивній арені Житомирщини, яка незабаром зможе приймати матчі Прем’єр-ліги, провів голова ОДА Ігор Гундич для журналістів під час вихідних.

За словами Ігоря Гундича, вже цьогоріч завершать реконструкцію стадіону «Полісся», де зможуть приймати матчі Прем’єр-ліги. Це один із наймасштабніших проектів області, який отримав підтримку ДФРР та обласного бюджету.

«Із 2011 року із великими зусиллями йшла реконструкція, у 2013-2014 роках взагалі кошти не виділялись. Взагалі ремонт стадіону передбачав лише реконструкцію західної трибуни і роботи в манежі. А коли у 2016 році подивився проект, то сказав, що так не піде. Я люблю все робити комплексно і краще один раз зробити все, як потрібно, а не щороку постійно щось доробляти. І варто це зробити раз на 50 років, умовно звісно. Для того, аби після завершення реконструкції, до цього ніхто не повертався, а область мала дійсно сучасну спортивну арену. Адже всі спортсмени Житомирщини на це заслуговують. Тому прийняли рішення робити Центральний стадіон області згідно вимог. По футболу у нас буде 3 категорія, бо легкій атлетиці – 2 категорія, що дає можливість проводити всі чемпіонати України та міжнародні змагання і вже є домовленість із легкоатлетичною федерацією. Що стосується футболу – це дає можливість приймати матчі Прем’єр-ліги – ми зможемо надавати послуги командам, які не мають такого стадіону», – розповідає Ігор Гундич.
Ігор Гундич: За стадіон «Полісся» я переживаю більше, ніж ті, хто повинен це робити

Голова ОДА переконаний, що для розвитку спорту має бути якісна інфраструктура. Адже це те, що забирає дітей з вулиць, і дає можливість розвиватись фізично. І те, що упродовж 2 років Житомирщина посідає 2 місце за кількістю коштів на душу населення, вкладених у спорт, приносить результати – в області збільшується кількість чемпіонів України та світу.

Вже сьогодні на стадіоні «Полісся» можна побачити бігові доріжки, повністю встановлені металоконструкції для накриття трибуни, встановлені знаряддя для метання ядра, нове освітлення, благоустрій території, тенісні корти та тренерську, влаштований підігрів та полив футбольного поля, інженерні мережі.

«За будь-яку справу, яку ти робиш, треба переживати і нею жити. Іноді мені здається, що за футбольне поле та стадіон я переживаю більше, ніж ті, хто має це робити. Щодо поля, то ми вже передали його на школу, у найближчий час ми наймемо компанію, яка до вересня поле буде утримувати, навчить наших спеціалістів по догляду за ним. І я хотів би, щоб з 2020 року ми повністю самі обслуговували свої поля – не тільки на «Поліссі», а й у Березино, у військовому інституті», – зазначає голова ОДА.

Керівник області впевнений, що невдовзі на стадіоні, окрім матчів, проводитимуть змагання з легкої атлетики, метання ядра та інших олімпійських видів спорту.

«Вже наступного тижня плануємо протестувати освітлення на 2 вишках. Повністю ж завершимо освітлення тоді, коли змонтуємо накриття трибуни, на якому будуть ще додаткові ліхтарі. Освітлення буде досить сучасне та потужне – близько 1200 люм на 1 квадратний метр. Це той стандарт, який витримується на спортивних аренах України. Крім цього, за кілька тижнів ми завершимо розмітку і у нас буде 8 сучасних бігових доріжок, де спортсмени зможуть тренуватись», – додає Ігор Гундич.

Нагадаємо, нещодавно Ігор Гундич запросив на відкриття стадіону «Полісся» чемпіона світу та володаря «Срібної бутси» Данила Сікана.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Сьогодні 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Сьогодні 10:43
Київські митники вилучили з посилки три археологічні ар ...
Сьогодні 10:37
СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів наве ...
Сьогодні 10:32
Дети Луковской общины тренируются в активном парке
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Сьогодні 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення