Дмитро Лубчук: Ефективність роботи усіх органів правопорядку має оцінюватися кількістю реально покараних за вчинені злочини проти довкілля

Дмитро Лубчук: Ефективність роботи усіх органів правопорядку має оцінюватися кількістю реально покараних за вчинені злочини проти довкілля

27.09 12:02    
У вівторок, 26 вересня 2017 року, прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук провів оперативну нараду, на якій обговорено стан організації процесуального керівництва та досудового розслідування у кримінальних провадженнях про злочини проти довкілля, розслідуваних слідчими Головного управління Національної поліції в області.

У нараді взяли участь і виступили начальник ГУНП в області, заступники прокурора області та начальник слідчого управління ГУНП в області, керівники структурних підрозділів прокуратури області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники, а також начальники територіальних підрозділів поліції ГУНП.

Відкриваючи нараду, прокурор області Дмитро Лубчук у вступному слові наголосив на актуальності винесеного для обговорення питання. «Протидія кримінальним правопорушенням щодо довкілля потребує кардинального покращення. Ефективність цієї роботи усіх органів правопорядку має оцінюватися не кількістю зареєстрованих кримінальних проваджень, а кількістю скерованих до суду обвинувальних актів та, відповідно, винесених судами вироків щодо покарання правопорушників», - зосередив увагу учасників наради Дмитро Лубчук.

Керівник обласного відомства навів конкретні цифри, зокрема: із понад 670 кримінальних проваджень, які цьогоріч перебували у провадженні слідчих територіальних підрозділів поліції ГУНП в області, переважну більшість із них розпочато у сфері охорони лісових ресурсів - це 426, а до суду з обвинувальними актами скеровано усього 19. П’ять проваджень розпочато за фактами незаконних порубок, 13 - викрадення лісу, із яких три провадження скоєні організованими злочинними групами. Крім того, поточного року слідчими поліції розслідувалось 164 кримінальні провадження за фактами незаконного видобутку бурштину.

Разом з цим, прокурор області підкреслив, що кримінальні правопорушення щодо незаконного видобутку бурштину викликають найбільший резонанс, і не лише в області, а й в державі, оскільки ця проблема давно вже вийшла за межі регіону, а тому їх досудове розслідування потребує особливої уваги та ретельності.

«Станом на сьогодні за результатами досудового розслідування до суду з обвинувальними актами скеровано 27 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину. У кримінальних провадженнях, розпочатих у 2017 році, вилучено 12 транспортних засобів, 28 мотопомп, грошові кошти - 32 тис грн та 2 тис 400 доларів США, а також 807 кг бурштину», - констатував факт Дмитро Лубчук, назвавши таку протидію правопорушенням недостатньо ефективною.

Прокурор області також наголосив на невідкладній активізації роботи з протидії самовільному зайняттю земельних ділянок та незаконним порубкам лісових насаджень.

Із детальним аналізом стану організації процесуального керівництва та досудового розслідування у кримінальних провадженнях цієї категорії, розслідуваних слідчими Головного управління Національної поліції в області, виступив заступник прокурора області Віталій Мякішев.

На нараді також було заслухано щодо шляхів вирішення існуючих проблем керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних підрозділів поліції.
Підсумовуючи роботу наради, Дмитро Лубчук підкреслив, що протидія правопорушенням, вчиненим проти довкілля, потребує невідкладної активізації, і для вирішення цього завдання необхідна консолідація зусиль усіх органів правопорядку.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення