Керівники обласної ради відзвітували про рік своєї роботи

Керівники обласної ради відзвітували про рік своєї роботи

29.09 11:00    
В ході звітної прес-конференції керівництва обласної ради 28 вересня, яка відбулась на базі КП «Житомироблагроліс», було дано оцінку річній діяльності та окреслені плани на майбутнє.

За вказаний період у обласній раді було проведено 6 сесій, прийнято 393 рішення, відбулось 61 засідання постійних комісій, на яких розглянуто 1192 питання. Лише комісією з питань бюджету і комунальної власності розглянуто і опрацьовано 461 питання. До цього переліку входять не лише ті питання, які вносяться на розгляд сесії обласної ради, а й звернення організацій, установ, підприємств, громадських організацій і просто жителів області.

Також за результатами сесійних засідань 26 депутатських звернень направлено на адресу центральних органів державної влади, серед яких питання внесення змін до Бюджетного, Податкового та Господарського кодексів України, недопущення скасування мораторію на вивіз необробленої деревини за межі країни, вирішення питання пільгового медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та ін.

Окремо Володимир Ширма зупинився на судових справах, у яких юристи обласної ради відстоюють інтереси жителів територіальних громад області. Зокрема, це справи про визнання незаконним та скасування шести спеціальних дозволів, виданих Держгеонадрами України для ТОВ «Райт Солюшн» (3 спецдозволи), ТОВ «Амбер Холдинг» (2 спецдозволи), ТОВ «Компанія «Надра Галичини» (1 спецдозвіл). Громадськості було повідомлено, що Вищий господарський суд поставив остаточну крапку у питанні «хто є власником» приміщень по вул. Київській ,74 та майдані Соборному 5/1 у м. Житомир. Єдиний законний власник - це Житомирська обласна рада. Нагадаємо, що дані приміщення 20 років перебували у безкоштовному користуванні фонду «Реабілітація інвалідів», який там здійснював свою комерційну діяльність.

Також журналістам повідомили про очікуване перевиконання бюджету та своєчасну виплату заробітної платні працівникам обласних комунальних установ. «Щодо усіх місцевих бюджетів області, то за 9 місяців цього року надійшло понад 3 млрд. грн. Щодо обласного бюджету, то він у нас виконаний. Очікуємо, що становитиме його виконання становитиме 103%. Якщо говорити про наші ОТГ, то у них цього року надходження в порівнянні з минулим більші у 2,6 рази. Сьогодні в області на рахунках 1 млрд. 605 млн. грн.., на депозитах зараз знаходиться 192 млн. грн.. загального фонду і 216 млн. грн.. спеціального фонду», – поінформував Володимир Ширма та зазначив, що хоча зараз і є певні проблеми із фінансуванням заробітної плати в обласних комунальних закладах, але ця проблема до кінця року буде вирішена.

У ході прес-конференції голова обласної ради зазначив, що в області триває процес призначення керівників комунальних закладів на вакантні посади. «Так, за цей час проведено 26 засідань конкурсних комісій на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, за результатами яких визначено переможцями 20 кандидатів. Із них обласною радою призначено 11 керівників, на чергову сесію обласної ради будуть внесені питання про призначення ще 9 керівників комунальних підприємства та установ», - поінформував Володимир Ширма та повідомив, що до кінця року планується провести ще 2 засідання конкурсних комісій на вакантні посади директорів Радомишльського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради та Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради.

Керівники обласної ради дали вичерпні відповіді на всі запитання журналістів та вчергове заявили що їхні двері їхніх кабінетів завжди відкриті для представників ЗМІ.

Прес-служба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення