На Житомирщині Порошенко передав військовим більше 200 одиниць техніки та озброєння

На Житомирщині Порошенко передав військовим більше 200 одиниць техніки та озброєння

14.10 13:37    
Президент Петро Порошенко передав командирам військових підрозділі Збройних Сил України сертифікати на військову техніку та озброєння, загальна кількість яких більше 200 одиниць.

«Війна переконливо показала, що кінцеву перемогу можливо здобути лише за умови поєднання високого бойового духу, всенародної підтримки та сучасного озброєння і військової техніки», - наголосив Президент під час робочої поїздки на Житомирщині з нагоди Дня захисника України.

Глава держави нагадав про стан ЗСУ в 2014 році, коли оборонна промисловість передавала партії озброєння, якого вистачало лише для взводу. Сьогодні лише танків передається стільки, що вистачить для забезпечення комплектації повної танкової бригади, зауважив Президент.

«Українська армія стане ще сильнішою завдяки черговій партії, яка складається з більше ніж двох сотень одиниць бронетехніки, артилерії, літаків, зенітно-ракетних комплексів та інших зразків техніки», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що протягом цього року на озброєння прийнято нові зразки української зброї: переносний ракетний комплекс "Корсар", броньований автомобіль "Козак-2", автомат "Вулкан", радіорелейні станції Р-414 та Р-402, сигнальна міна, екранно-вихлопний пристрій "Адрос", тренажер екіпажу бронетранспортера БТР-4, та інше. Загалом впродовж 2017 року Збройним Силам вже передано близько 1300 одиниць зразків озброєння та військової техніки, більше 22 тисяч ракет та боєприпасів. «До кінця року війська отримають ще більше тисячі одиниць озброєння та військової техніки», - розповів Петро Порошенко. За його словами, неабияку роль в оновленні озброєння відіграє докорінне збільшення фінансування ЗСУ.

«Якщо в 2017 рік на потреби Збройних Сил передбачено 64,5 млрд гривень, то відповідно до проекту бюджету на 2018 рік цю суму сплановано збільшити майже до 84 мільярдів», - підкреслив Петро Порошенко. Президент зауважив, що зберігається співвідношення, щоб на сектор оборони і безпеки було виділено не менше 5% ВВП.

Окремо Президент зауважив, що вперше з 2014 року частина техніки, яка сьогодні передається ЗСУ, буде спрямована до складу резерву: "Ми формуємо резерв, ми вже зараз маємо значно більше можливостей для швидкого нарощування нашого бойового потенціалу".

Глава держави подякував усьому науковому і виробничому персоналу оборонно-промислового комплексу, що задіяні у виконанні оборонного замовлення, та висловив подяку колективам ремонтних підприємств Збройних Сил, які в короткий термін освоїли та забезпечують проведення середнього і поточного ремонтів бронетанкової, артилерійської, авіаційної техніки та інших зразків техніки.

Президент ознайомився зі зразками військовими техніки та поспілкувався з військовими.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення