Керівник поліції Житомирщини розповів подробиці затримання банди розбійників. ФОТО

Керівник поліції Житомирщини розповів подробиці затримання банди розбійників. ФОТО

14.12 11:40    
13 грудня правоохоронці у м. Запоріжжі затримали 9 осіб, членів організованої злочинної групи, які підозрюються у вчиненні розбоїв на території України. Серед їх діянь напад на підприємців та заволодіння 30 кг ювелірних виробів із золота, що стався у листопаді у Бердичівському районі Житомирщини. Про це йшлося 14 грудня на прес-конференції у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини.

За словами керівника поліції області В’ячеслава Печененка, до викриття банди були залучені підрозділи центрального апарату поліції, кількох областей та кількох правоохоронних відомств. Зокрема, затримання проводили спільно працівники Департаменту карного розшуку НПУ, Головного управління НП в Житомирській області, в Запорізькій та Одеській областях, бійці «КОРД» міст Житомира та Запоріжжя та Служби безпеки України.

- Уже можна сказати, що початком викриття групи стало вивчення поліцейськими записів камер відеоспостереження, встановлених у рамках «Безпечного міста» у громадських місцях населених пунктів. Після вчинення 19 листопада у Бердичівському районі розбійного нападу на підприємців, які перевозили з Києва до Вінниці близько 30 кг ювелірних виробів із золота, ми ретельно проаналізували усі наявні відеоматеріали, і не лише у нашій області, що могли стосуватись цієї події, - сказав начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.
Керівник поліції Житомирщини розповів подробиці затримання банди розбійників. ФОТО

Тоді на автодорозі «Житомир-Могилів-Подільський», поблизу с. Гришківець, нападники, рухаючись на двох автомобілях та застосувавши автоматичну зброю, блокували авто, в якому двоє підприємців поверталися із виставки ювелірних виробів. Один з потерпілих, який намагався чинити опір розбійникам, отримав вогнепальне поранення ноги. Нападники заволоділи ювелірними виробами на загальну суму понад 15 млн. гривень.

Кримінальне провадження було розпочато відразу за кількома статтями кримінального кодексу України - ч. 4 ст. 187 (Розбій), ч. 3 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин…), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Досудове розслідування здійснюється за процесуальним керівництвом прокуратури області.
Відтак 13 грудня було затримано дев’ятеро осіб віком від 29 до 55 років, з яких семеро - уродженці Донеччини, які проживали останнім часом на Одещині. Ще двоє - жителі м. Запоріжжя. Частина із них - раніше судимі за крадіжки, розбої, хуліганства, незаконне поводження зі зброєю та інші злочини.
Керівник поліції Житомирщини розповів подробиці затримання банди розбійників. ФОТО

Керівник поліції Житомирщини розповів подробиці затримання банди розбійників. ФОТО

- Фактично затримання відбулось, коли підозрювані були на шляху до приватної оселі, де планували за допомогою фіктивної ухвали на обшук проникнути до будинку та вчинити протиправні дії, - сказав В’ячеслав Печененко.

За цим фактом також розпочато кримінальне провадження за ст. ч.1 ст. 14 (Готування до злочину), ч. 3 ст. 187 (Розбій) КК України.
У подальшому під час заходів поліції було проведено майже 20 обшуків місць тимчасового проживання вказаних осіб та кілька оглядів транспортних засобів, на яких вони пересувались. У результаті вилучено автоматичну зброю, пістолети, гранати з підривачами, ножі, кайданки, балаклави, мобільні телефони та стартові пакети до них, готівку у гривнях та валюті, значну кількість прикрас та злитків із золота, товарні чеки та бірки від ювелірних виробів.

Також вилучено до десятка автомобілів, однострій поліцейських та спеціальні наліпки з написом «Поліція», що безпідставно використовувались затриманими.
За інформацією правоохоронців, члени банди жителі м. Донецька. Окремі з них неодноразово виїздили з нинішніх місць тимчасового проживання до окупованої зони.
Керівник поліції Житомирщини розповів подробиці затримання банди розбійників. ФОТО

Заступник прокурора області Віталій Мякішев, який також брав участь у прес-конференції, запевнив присутніх, що у слідства достатньо підстав, аби обрати для затриманих запобіжний захід, співмірний скоєним ними кримінальним правопорушенням.
Санкції інкримінованих затриманим статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення