Ігор Гундич у 2017 році ініціював в області підтримку бізнесу, жителів села, громадських організацій та власників сонячних електростанцій

Ігор Гундич у 2017 році ініціював в області підтримку бізнесу, жителів села, громадських організацій та власників сонячних електростанцій

26.02 12:13    
У 2017 році за ініціативи голови ОДА на Житомирщині запрацювали нові перспективні напрямки розвитку області.

Про це Ігор Гундич розповів сьогодні, 26 лютого, під час звітної прес-конференції.

«Я не прийшов у губернатори, щоб просто відсидітися у високому кріслі чи використати це як трамплін до іншої посади. Я прийшов, щоб працювати і втілювати реформи в області. Я зацікавлений, щоб усі, хто працює зі мною, були ініціативними, легко підтримували і втілювали ідеї. Вже в перший рік ми втілили їх як мінімум 5», – зазначив голова ОДА.

Серед напрямків, ініційованих Ігорем Гундичем – підтримка бізнесу, відшкодування за встановлення сонячних електростанцій, активізація програми для жителів села «Власний дім», грантова підтримка громадських організацій, відродження футбольної слави Житомирщини.

Підтримка бізнесу
Підприємства, які займаються виробництвом, можуть отримати тепер уже до 1,5 млн грн кредиту терміном до 3 років із компенсацією облікової ставки НБУ на дату підписання договору (а це – до 200 тис.грн.).

«Під час однієї із поїздок зрозумів, що бізнес, особливо малий, потребує підтримки. Тому вкінці минулого року ми дали старт програмі пільгового кредитування для бізнесу. У минулому році перші 2 підприємства успішно скористалися цією програмою та залучили кошти на розвиток бізнесу», – розповів Ігор Гундич.

В обласному бюджеті на 2018 рік передбачено 2,6 млн грн на підтримку бізнесу.

Сонячні електростанції
Власники приватних сонячних електростанцій на Житомирщині можуть отримати відшкодування 20% вартості (до 50 тис грн) електростанції.

«Наш аобласть перша запровадила таку підтримку. Житомирщина має величезні перспективи у використанні альтернативної енергетики і реально може стати центром сонячної енергетики. Результатом я задоволений: 62 сонячні електростанції з’явилися на Житомирщині за менш, ніж рік дії програми. Ми компенсували людям більше 1 млн грн. У бюджеті на 2018 рік ми передбачили 4 млн грн на програму «теплих кредитів», у тому числі на сонячні електростанції», – зазначає голова ОДА.

За словами Ігоря Гундича, ця програма дала навіть більший ефект, ніж очікувалося, адже саме завдяки їй Житомирщиною зацікавилися інвестори: за останні 2 місяці в області дали старт 3-м потужним проектам з будівництва сонячних електростанцій для промислового виробництва електроенергії. Загальна сума очікуваних інвестицій – понад 60 млн євро.

«Власний дім»
«Цю програму ми оживили у минулому році. Як результат – маємо 23 родини у 2017 році, які нею скористалися і тепер із власним житлом. Це майже вдвічі більше, ніж у попередні роки. Це найкраща можливість для жителів села мати власне житло. Адже платити від 1,7 тис грн за свій будинок куди приємніше, ніж за орендоване житло», – розповів Ігор Гундич.

Після того, як програма почала користуватися попитом, голова ОДА ініціював збільшення меж пільгового довгострокового кредитування під 3%: до 300 тис грн на будівництво, до 200 тис грн на придбання і до 150 тис грн – для ремонту житла.

З початку року вже 8 родин подали заявки на пільгове кредитування.

3,6 млн грн з обласного і державного бюджету на програму у 2018 році дозволять одержати житло ще 30 сім’ям.

Перший мільйон для громадських організацій
У 2017 році вперше було виділено 1 млн грн на грантову підтримку ініціатив громадськості, що стало результатом реалізації 17 проектів.

«Я сам виходець із громадськості і розумію, на скільки важливим є підтримка проектів від ініціативних людей. Цьогоріч ми виділили ще 1 млн грн на гранти. Очікую, що це будуть більш масштабні і креативні проекти, адже організації із першим мільйоном отримали досвід», – наголошує Ігор Гундич.

Серед перспективних ініціатив голова ОДА також відзначає підтримку патріотизму та моральних цінностей – встановлення пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, підсвічення ОДА кольорами державного прапору, відновлення Меморіалу пам’яті Героям Базару в Народицькому районі та пам’ятного знаку Борцям за волю України в Овручі.

Крім того, Ігор Гундич поставив перед собою завдання відродити футбольну славу Житомирщини.

«Ми робимо все, аби на Житомирщину повернувся великий футбол: почали із відродження ФК «Полісся», завдання перед яким – вийти у 2019 році в І лігу», – наголошує керівник області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення