На Житомирщині розпочалася перевірка лісових господарств

На Житомирщині розпочалася перевірка лісових господарств

10.08 11:40    
Сьогодні, 10 серпня, в облдержадміністрації відбулася нарада з питань перевірки державних підприємств та інших суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирубуванням лісів та експортом лісоматеріалів. Будуть перевірятися підприємства за 2016-2017 роки та за І півріччя 2018 року. Перевірки вже почалися та триватимуть до 30 серпня.

Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та заступник голови Держлісагенства України Володимир Бондар.

«Лісова галузь є визначальною для області. В багатьох суб’єктах господарювання вона є бюджетоутворюючою. Перебіг цієї перевірки, її результати вкрай важливі для Житомирщини. Сьогодні маємо проговорити всі питання перевірки, хоча в деяких районах та господарствах області вже почали перевіряти лісові підприємства», - зазначив на початку наради Ярослав Лагута.

Заступник голови Держлісагенства України Володимир Бондар наголосив, що лісова галузь на Житомирщині є однією з провідних. А Житомирська область є ключовою в лісовому господарстві України.

«Сьогодні така перевірка вже діє у всіх лісових областях, маємо перевіряючих і в нашому агентстві. Це має бути практично, корисно і публічно. Ми відкриті до перевірок і готові конструктивно працювати, надавати інформацію. Контролюючі органі мають розуміти, що лісова галузь дає роботу багатьом людям. А в окремих поліських регіонах, зокрема в Житомирській області, ми є бюджетоутворюючими підприємствами», - сказав Володимир Бондар.

Про обсяги експортних операцій перед присутніми прозвітували начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський та генеральний директор ЖОКАП «Житомироблагроліс» Ігор Рибінський.
На Житомирщині розпочалася перевірка лісових господарств

«Експортний потенціал Житомирської області в розрізі державних підприємств у 2016 році сягав 50 млн доларів. У 2017 році після введення заборони на вивезення пиловника хвойного експортний потенціал зменшився на 20 млн доларів», - розповів Андрій Курінський.

За його словами, не більше 11% загальної лісозаготівлі в розрізі державних підприємств було експортовано профіцитної продукції. На сьогодні лісовими державними підприємствами області забезпечено експорт на суму 17 млн доларів. Сировина, яка не знайшла свого споживача на внутрішньому ринку, експортована за кордон.

На Житомирщині вже розпочалися перевірки 13 державних підприємств та 3 підприємств аграрної галузі, які триватимуть до 30 серпня. Нагадаємо, що раніше Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман дав доручення Держаудитслужбі, ДФС, Нацполіції, Держгеокадастру провести ретельні перевірки господарської діяльності всіх лісгоспів країни.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення