Сергій Сухомлин про перші результати малої приватизації: Ці торги показали, що потенціал Житомира недооцінений

Сергій Сухомлин про перші результати малої приватизації: Ці торги показали, що потенціал Житомира недооцінений

26.10 18:33    
Станом на 26 жовтня 2018 року 5 об’єктів комунальної власності міста продано з аукціону через систему електронних торгів «ProZorro.Продажі». По двох із них вже укладені договори купівлі-продажу, ще по трьох – триває підписання протоколів за результатами електронних торгів. Загальна вартість усіх проданих об’єктів комунальної власності – понад 24, 5 млн гривень.

Про це 26 жовтня повідомила начальниця відділу по управлінню та приватизації комунального майна міської ради Олена Кравчук.

«Ми задоволені результатами проведених аукціонів з продажу трьох магазинів міста. До прикладу, ціна за один квадратний метр приміщення магазину за адресою: Перемоги, 52 становила 53 тис. грн. Непогано пішли і приміщення магазинів по вул. Михайла Грушевського, 14/20 (41 тис. грн за кв. м) та по вул. Бердичівській, 35 (47,3 тис. грн за кв. м). Всі об’єкти дуже привабливі. У порівнянні з іншими обласними центрами, це дуже висока ціна. При загальній стартовій ціні у 3 млн 775 тисяч гривень ми збираємося отримати від їх продажу 12 млн 507 тисяч. Тобто, початкова ціна зросла більш ніж у три рази, що є позитивним показником», – повідомила Олена Кравчук.

За словами Сергія Сухомлина, ці торги показали, що потенціал Житомира недооцінений.

«Коли ми з депутатами обговорювали питання приватизації шляхом аукціону чи викупу, було багато думок. Часто говорили про те, що прийдуть компанії з інших, багатших, регіонів України, скуповуватимуть нерухомість в Житомирі, а в житомирських підприємців не буде можливості розвивати бізнес у своєму рідному місті. Але зараз ми бачимо, що покупці цієї нерухомості (компанії чи юридичні особи) житомиряни чи жителі області. Ці торги показали, що потенціал Житомира недооцінений. У нас придбали комунальні об’єкти за ціною в 53 тисячі гривень за метр квадратний. Це дуже хороша ціна, якщо порівнювати з середніми цінами по Україні. Це ще раз доводить, що ефективне управління комунальним майном можливе тільки при прозорих процедурах, типу відкритих конкурсів чи аукціонів», – зазначив Сергій Сухомлин.

Для порівняння:
- 28 серпня Фонд державного майна України провів перший аукціон з продажу об'єкта малої приватизації в системі Prozorro.Продажі, за підсумками якого нежитлове приміщення в центрі Києва загальною площею 608 кв. м було продане за 19,5 млн грн (32 тис. грн за кв.м);
- Львівська міська рада оголосила аукціон з продажу нежитлового приміщення загальною площею 812,6 кв. м на вул. П. Дорошенка у Львові. Приміщення продали за 16,9 мільйонів гривень (20 тис. грн за кв.м);
- Підвал у самому центрі Львова на площі Ринок загальною площею 73,8 кв. м був проданий за 5 млн грн. (67,7 тис. грн кв.м);
- У Луцьку Фонд держмайна виставив на продаж напівзруйновану будівлю цеху механічного обезвожування загальною площею 693,1 кв.м, що була на балансі Луцької картонно-паперової фабрики. Переможна пропозиція становила 1 млн грн (

Як повідомлялося раніше, 29 серпня через електронний аукціон за 9 млн грн була продана дореволюційна будівля колишньої стоматполіклініки у центрі Житомира, а 11 вересня під час сесії міської ради депутати погодили приватизацію нежитлових приміщень за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 4 (Колишня контора ВЖРЕПу №3) шляхом викупу.

Нагадаємо, Житомир став першим містом в Україні, що уклало договір про продаж об’єктів територіальної громади з оператором електронного майданчика та оприлюднило інформацію на «ProZorro.Продажі» щодо 2-х об’єктів малої приватизації.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення